Yunanistan Haber

Beş Büyükelçi Dedeağaç’ta Buluştu

Dedeağaç yabancı ülkelerin Büyükelçilerin “istilasına” uğradı. Beş Büyükelçi Dedeağaç’taydı.

Dedeağaç yabancı ülkelerin Büyükelçilerin “istilasına” uğradı. Beş Büyükelçi Dedeağaç’taydı.

Beş Büyükelçi, Dedeağaç ziyaretleri kapsamında Dedeağaç Limanı İşletmesi Başkanı Kostas Hacımihail, Meriç’ten Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç, Dedeağaç Belediye Başkanı Yannis Zambukis ve Dedeağaç Metropoliti Anthimos ile de görüştü.

Başta ABD’nin Atina Büyükelçisi George Çunis olmak üzere, Bulgaristan, Moldova, Romanya ve Ukrayna’nın Atina Büyükelçileri Dedeağaç’ı ziyaret etti.

Dedeağaç’a inşası devam eden yüzer doğal gaz depolama ünitesini (FSRU) ziyaret eden Büyükelçi Çunis, Dedeağaç’ın stratejik rolüne vurgu yaptı. Çunis, “Aleksandrupolis (Dedeağaç) sadece Yunanistan’da değil, tüm bölgede enerji güvenliğini sağlayacak enerji üssüne dönüşen bir bölge. Bu, refah ve istikrar anlamına geliyor” dedi.

Büyükelçi George Çunis, Yunanistan’ın, Güneydoğu Avrupa’nın enerji haritasının yeniden çizilmesinde ve komşu ülkelerin Rus doğalgazına bağımlılıklarının sona ermesinde liderlik rolü üstlendiğini dile getirdi. ABD Büyükelçisi, “Aleksandrupolis’in (Dedeağaç) önemi, burada dört meslektaşımla birlikte olmam gerçeğiyle vurgulanıyor. Romanya, Bulgaristan, Moldova ve Ukrayna’nın Büyükelçileri burada. Herkes Aleksandrupolis’in (Dedeağaç) bir enerji ve ticaret merkezi olmasının yanı sıra NATO için de lojistik bir merkez olarak önemini kabul ediyor.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın güvenliğinin ABD, AB ve NATO ile güçlü ilişkilere bağlı olduğuna inandığını söyleyen Çunis, Yunanistan’ın ABD ve NATO için güvenilir bir müttefik olduğunu sözlerine ekledi.

Büyükelçi Çunis son olarak Dedeağaç’ta Giannuli askeri kışlasında konuşlanan ABD’li askerleri ziyaret ederek kendileriyle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu