Batı Trakya

Batı Trakya Türklerine Yakışır Bir Şekilde Yapıldı

Batı Trakya Türkleri ölümsüz liderleri Dr. Sadık Ahmet’i anılarda yaşatmaya devam ediyor.

Batı Trakya Türkleri ölümsüz liderleri Dr. Sadık Ahmet’i anılarda yaşatmaya devam ediyor.

Batı Trakya Türklerinin tek siyasi partisi olan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ve Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) ortaklaşa olarak “Dr. Sadık Ahmet” konulu kompozisyon yarışması düzenledi. Yarışmanın sonuçları 18 Mart Cumartesi günü GTGB’de düzenlenen bir törenle açıklandı.

Etkinlik, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü sebebiyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Bu anlamlı etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal hanımefendi de katıldı.

Törene merhum Dr. Sadık Ahmet‘in ailesi Işık Sadık Ahmet ve oğlu Levent Sadık Ahmet Türkiye’den gelerek katıldı.

Etkinliğe katılanlar arasında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Müftü Yardımcısı Ahmet Hral, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr.Hüseyin Baltacı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Hasan Karaömer, GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın yanı sıra diğer kurum ve kuruluşların Başkan ve temsilcileri katıldı.

DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ise, “Rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet sadece partimizin değil, aynı zamanda ekalliyete düşmüş mazlum bir halkın talihini değiştirmek üzere amansız bir mücadele verdi. Dr. Sadık Ahmet ölmedi ve asla ölmeyecek.” İfadelerini kullandı.

GTGB Başkanı Sedat Hasan yaptığı selamlama konuşmasında, “merhum liderimiz ve ebediyete intikal eden dava arkadaşlarını da bu vesileyle bir kez daha minnet ve özlemle yad ediyorum” dedi.

Levent Sadık Ahmet Batı Trakya’da gençlere seslenerek, “Batı Trakya Türk Azınlığı olarak Türklüğünüzden asla vazgeçmeyin. Karşınıza ne zorluklar çıkarsa çıksın, Türklüğünüzde asla vazgeçmeyin. Balkanlar’da, dünyada yaşanan gelişmeleri görüyorsunuz. Onun için çok dikkatli olalım.” İfadelerini kullandı.

Son olarak DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet yaptığı selamlama konuşmasında, “18 Mart günü vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi özlem ve minnetle anıyorum. Türkiye devleti Çanakkale’de destan yazdığı yazdığı gibi, deprem dolayısıyla bu zor günleri de atlatacaktır. Bu anlamda Batı Trakya Türklerine, Türkiye’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i bu yarışmada küçücük gönüllerine sığdıran çocuklarımızı yürekten tebrik ediyorum. Sizlerin gelecekte karşınıza çıkabilecek engelleri aşacağınıza yürekten inanıyorum. Önümüzde bir seçim dönemi var. Siyasi ve popülist yaklaşımlara aldanmayalım, çok dikkatli olalım. Siz gençler, cesur olun, özverili olun ve çalışın, çalışın.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

GTGB salonunda yerini aldı

Bu güne kadar bir eksiklikti ve sonunda giderildi. Batı Trakya Türklerinin ölümsüz lideri Dr. Sadık Ahmet’in portresi, Batı Trakya Türklerine yakışır bir şekilde Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan tarafından Gümülcine Türk Gençler Birliği lokaline asıldı.

Ayrıca etkinlikte Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Bu anlamlı etkinlik, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu