Batı Trakya Haber

Batı Trakya Türkleri Kültürlerini Almanya’da Yaşatmaya Devam Ediyor

Batı Trakya Türkleri gelenek ve göreneklerini, kültürel etkinlikler aracılığıyla Almanya’da da yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.

Batı Trakya Türkleri gelenek ve göreneklerini, kültürel etkinlikler aracılığıyla Almanya’da da canlı tutarak yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi olan ve faliyetlerine birlik beraberlik ruhu içinde devam eden Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Hıdırellez Şenliği düzenledi. Dernek lokalinde gerçekleştirilen şenliğe ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu’nun yanı sıra Başkan Yardımcıları Aydın Ahmet ve Fuat Ali katıldı.

Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği Derneği Başkanı İbrahim İbram’ın derneğini temsilen ailesiyle birlikte katıldığı şenlik, COVID-19 pandemisi nedeniyle iki seneyi aşkın bir süredir bir araya gelemeyen Batı Trakya Türkleri bu etkinlik vesilesiyle bir araya gelerek baharı hep birlikte karşıladılar.

Ev sahibi dernek başkanı Tuncay Kara Çoban Mehmet’in misafirleri bir konuşmayla selamladığı etkinlikte, ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Batı Trakya’da ve geniş bir coğrafyada çeşitli ritüelller ile kutlanan Hıdırellez vesilesiyle uzun bir aradan sonra Batı Trakya Türkleri ile yeniden bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Hıdırellez kutlamalarının Batı Trakya Türk toplumunda geleneğin bir parçası olarak kutlandığını söyleyen Habip Oğlu, ev sahibi Meschede Derneği’ne bu geleneği devam ettirmek için gösterdikleri özen ve çaba için teşekkür etti.

Gütersloh Aile Birliği Anneler Günü’nü kutladı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği, 8 Mayıs 2022 tarihinde Anneler Günü’nü kutladı. Dernek lokalinde gerçekleştirilen kutlamaya dernek yöneticileri, dernek üyeleri ve Gütersloh civarında yaşayan Batı Trakya Türkleri iştirak etti.

Dernek Başkanı İbrahim İbram’ın açılış konuşması yaptığı etkinlikte başkan İbrahim İbram, tüm misafirleri selamladı ve tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Hep birlikte yemek yenen etkinlikte ev sahibi dernek, tüm annelere gül hediye etti.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu