Yunanistan Haber

Başbakan Miçotakis Gavda Adasından Türkiye’ye Göndermede Bulundu

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Gavda (Gavdos) adasında 8 askerin bulunduğu askeri karakolu ziyaret ederek bir kez daha buradan Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Gavda (Gavdos) adasında 8 askerin bulunduğu askeri karakolu ziyaret ederek bir kez daha buradan Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Gavda (Gavdos) adasında Suların Kutsanması dini törenine katıldı. Miçotakis buradan Türkiye’ye seslenerek, “Yunanistan, egemenliğini ve egemenlik haklarını nasıl kullanacağına dair önerileri kabul etmiyor” dedi.

Gavda adasını eski Başbakanlardan Kostas Simitis’in ziyaret ettiği 1996 yılından bu yana Miçotakis adayı ziyaret eden ikinci başbakan oldu.

Miçotakis şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan, egemenliğini ve egemenlik haklarını nasıl kullanacağına dair önerileri kabul etmiyor”

“Yunanistan, Barış için bir güç olduğumuzu kanıtladık ama aynı zamanda özgüven için de bir gücüz. Uluslararası Hukuka dayalı olarak, farklılıklarımızdan herhangi birini barışçıl bir şekilde çözebileceğimizi biliyoruz. Mısır ve İtalya ile bir Münhasır Ekonomik Bölge belirleyerek de bunu kanıtladık. Komşularımızla aramızdaki diğer anlaşmazlıkları çözmek için gidilecek yolun bu olduğunu da biliyoruz.

Burada, Gavdos’un batısında, ilk defa kendi hükümetimiz zamanında, uzun yıllar aradan sonra Yunanistan Cumhuriyeti’nin işletebileceği doğal gaz yataklarının olup olmadığının tespiti için araştırmalara başlanmıştır.

Ayrıca Gavdos’tan Yunanistan’ın tüm komşu devletlerine ve özellikle Libya’ya çağrıda bulunuyorum, coğrafi komşularımızla Münhasır Ekonomik Bölgeleri sınırlandırabilmemiz için vatanımızla verimli ve anlamlı bir müzakereye gelin.

Mısır’la yaptığımız gibi, komşu ülkede bu tür uluslararası anlaşmaları yapma yetkisine sahip bir hükümet oluştuğunda Libya ile de yapabiliriz.

Dolayısıyla bu şekilde ve bu yolda, Doğu Akdeniz gibi jeopolitik önemi giderek artan bir bölgede barışın ve aynı zamanda özgüvenin, istikrarın gücü olarak hareket edeceğiz, yürüyeceğiz.

Buradan Gavdos’tan göndermek istediğim ikinci mesaj, Avrupa’nın en güney noktasında, Libya Denizi’ndeyiz. Burada, tüm Akdeniz ülkeleri için barış içinde bir arada yaşama yeri olması gereken Akdeniz’de Yunan bayrağı dalgalanıyor.”

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu