Avrupa | Balkanlar

“Avrupa ve Dünya’da Yeni Fırsatlar”ı Konuştular

TOBB'da ABD ile Ticaret Fırsatları ve Teşvikler & Avrupa ve Dünya'da Yeni Fırsatlar konuşuldu.

TOBB’da ABD ile Ticaret Fırsatları ve Teşvikler & Avrupa ve Dünya’da Yeni Fırsatlar konuşuldu.

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel, Türk Macar İş İnsanları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Dr. Osman Şahbaz, TOBB Ticaret Merkezleri AŞ. Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu katılımıyla “ABD İle Ticaret Fırsatları ve Teşvikler & Avrupa ve Dünya’da Yeni Fırsatlar” konulu panel TOBB İstanbul Plaza’da gerçekleşti.

TOBB ETÜ Mezunlar Derneği’nin bu güzel çalışmasına teşekkür etti.

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Nilüfer Çevikel açılış konuşmasında, Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD)’ın kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Son Macaristan ziyaretlerinin çok faydalı geçtiğini ifade ederek, TOBB ETÜ Mezunlar Derneği’nin bu güzel çalışmasına teşekkür etti.

“Avrupa’da yatırımın cazibe merkezi Macaristan’a davet ediyorum”

Türk Macar İş İnsanları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Dr. Osman Şahbaz açılış konuşmasında, şunları dile getirdi: “Türkiye Kahramanmaraş merkezli yüzyılda bir görülecek deprem felaketi yaşadı. Tarihi felakette 11 ili vuran deprem sonrası necip milletimiz birlikte hareket ederek, devletinin yanında destek oldu. İnşallah bu yaraları çok hızlı bir şekilde hep birlikte saracağız. Devlet millet el ele çalışarak, daha güçlü bir şekilde yeniden ayağa kalkacağız. Vefat edenlere Allah’tan Rahmet geride kalanlara sağlık ve sabırlar diliyorum.

Türk yatırımcıları dost Macaristan’a yatırım ve işbirliğine davet ediyorum. İki ülke işbirliği her alanda gelişiyor. Türkiye ve Macaristan güçlü diplomatik ilişkilere sahip. Bu ilişkileri ekonomiye de yansıtmamız gerekiyor. İki ülke arasında 2013 yılında yüksek düzeyli stratejik ortaklık kuruldu. O tarihte 1,6 milyar dolar olan ticaret hacmimiz yaklaşık iki kat artarak bugün 3,5 milyar dolar seviyelerine geldi. Hedef ise 6 milyar dolar. Önümüzde hala önemli bir gelişim alanı mevcut. Bunun için işbirliği fırsatları ve yatırım alanlarını birlikte değerlendirmeliyiz. Sizleri Avrupa’da yatırımın cazibe merkezi Macaristan’a davet ediyorum.”

TOBB Ticaret Merkezleri AŞ. Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu ise, ABD’deki TTM yapılanması, verilen hizmetler ve Amerika’daki ticari, ekonomik ve mali konularda katılımcıları slayt eşliğinde bilgilendirdi.

TOBB ETÜ Mezunlar Derneği Başkanı Av. Erhan Burak Aydın ve İstanbul Şube Başkanı İslam Alaybeyoğlu önderliğinde TOBB İstanbul Plaza’da gerçekleşti.

BeCitizen Global yöneticileri, Türkler için, Karayipler’de bir ada ülkesi olan Dominika vatandaşlığı ve Portekiz Altın Vize ile Avrupa’da yaşama ve ticaret yapma imkanını elde edebileceği, gelecekte de bir Avrupa vatandaşı olmanın imkanlarını anlattı.

Panel sonunda konuşmacı Başkanlar, Çevikel, Dr. Şahbaz ve Ciritoğlu’na Kahramanmaraş merkezli yaşanılan depremin yaşandığı şehirlere bağışlanan 20.000 YTL değerinde yapılan bağışın sertifikası takdim edildi.

Haberin devamını oku

3 Yorum

  1. Dost Macarları seviyoruz, bir defa gitmiştim. Güzel bir coğrafya.
    Saygılar
    Sibel Zileli / İzmir

  2. Haberinizi büyük bir beğeni ile okuduk. Teşekkürler.
    Sayın Konsolosumuza nasıl ulaşabiliriz ?

    Dr. Melda Gözcü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu