Yunanistan Haber

Atina’daki Geniş Kapsamlı Toplantı Menüsünde F-15’ler De Var!

Suudi Arabistan'ın Yunanistan'ın savunması için F-15 savaş uçaklarını, Amerikan F-22 savaş uçaklarıyla birlikte Girit’te bulunan SUDA Askeri Üssünde konuşlandıracağı ileri sürülüyor.

Atina’daki hükümet kaynaklarının bildirdiğine göre, bugün 26 Temmuz’da Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda Başbakan Kiriakos Miçotakis ile saat 19:00 da bir görüşme yapması bekleniyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman bin Abdülaziz Al Saud’un Yunanistan’a ilk resmi ziyareti kapsamında bugün ve yarın üst düzey yetkililer ve işadamlarından oluşan geniş bir heyetle katılımın olacağı iş toplantısı gerçekleştirilecek.

Yunan ve Suudi özel iş alanındaki gruplar arasında deniz taşımacılığı, su ürünleri yetiştiriciliği, atık yönetimi, kültür, gıda ve tarım ürünleri, inşaat ve savunma teknolojisi alanlarında iş anlaşmalarının imzalanmasıyla birlikte yarın Büyük Britanya otelinde üst düzey bir iş toplantısı gerçekleştirilecek.

Suudi Bakanlar ve işadamları, Ekonomik Diplomasi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragogiannis ve Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Dış İlişkiler Genel Sekreteri ve Enterprise Greece Başkanı İoannis Smirlis tarafından karşılanacak.

Atina’daki toplantı, bu yıl 13-14 Mart tarihlerinde Riyad’da ve 30-31 Mayıs tarihlerinde Atina’da düzenlenen iki iş forumunun ardından, her iki tarafın ikili ekonomik ilişkileri ve işbirliğini daha da güçlendirme ve derinleştirme iradesini mühürleyecek.

Toplantıya Yunanistan tarafından Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, Suudi tarafından ise Yatırımlar Bakanı Khalid bin Abdulaziz Al-Falih, Ticaret Bakanı Dr. Majid bin Abdullah Al-Qasabi ve İletişim, Bilgi ve Teknoloji Bakanı Abdullah bin Amer Al-Swaha katılacak.

Yunanistan-Suudi Arabistan İş Konseyi eş başkanları Lubna Al-Olayan ve Achilleas Konstantakopoulos da hazır bulunacak.

Yunan basını bu ziyaretin en ilginç yanlarından birine atıfta bulunurken, bir Arap savunma web sitesine (Defense Arab) dayandırdığı haberde, Suudi Arabistan’ın Yunanistan’ın savunması için F-15 savaş uçaklarını, Amerikan F-22 savaş uçaklarıyla birlikte Girit’te bulunan SUDA Askeri Üssünde konuşlandıracağı ileri sürülüyor.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu