Yunanistan Haber

“ABD Adaya Patriot Sistemi Kurarsa S-300’ler Uzaklaştırılabilir”

Savunma Bakanı Panagiotopulos itiraf etti: “ABD adaya Patriot sistemi kurarsa S-300’ler uzaklaştırılabilir.”

Savunma Bakanı Panagiotopulos itiraf etti: “ABD adaya Patriot sistemi kurarsa S-300’ler uzaklaştırılabilir.”

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, ABD’nin Atina’ya Patriot füze savunma sistemi göndermesi halinde karşılığında Yunanistan’ın Ukrayna’ya S-300 füze sistemleri göndereceğini söyledi. Bu itirafın, Milli Savunma Bakanlığı’nda savunma muhabirleriyle gerçekleştirilen geleneksel Noel toplantısında yapıldığı ileri sürüldü.

Yunan basını Bakan Panagiotopulos’un şu ifadeleri kullandığını duyurdu: “Eğer ABD, adaya (Girit) bir Patriot sistemi kurarsa ve ulusal hava savunma sistemi ile entegre birbirine bağlı hale getirdikten sonra S-300’ler uzaklaştırılabilir. Aynı süreç, Ukrayna’ya göndermek isteyebilecekleri diğer Rus menşeli hava savunma sistemleri için de geçerli. Bu nedenle hükümet Ukrayna’ya sadece S-300 değil, Tor-M1 ve OSA-AKM göndermeye hazır.

Yunan savunmasının ihtiyaçları, müttefiklerimizden büyük talepler doğurmalıdır. Yunan hava sahasının açıkta bırakılmamasının çok önemli olduğunu belirtelim. Yunanistan ve Türkiye’de siyasi boşluklar ve istikrarsızlıktan yararlanma fırsatları yaratabilecek bir seçim dönemine girdiğimizi de hatırlatırız.”

Panagiotopulos, Patriot sistemlerini satın almaktan değil, kurmaktan bahsetti, bu da Patriot sisteminin Amerikalıların kontrolünde olacağı anlamına geliyor!

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu