Batı Trakya Haber

101 Çocuk Sünnet Edildi, Çocukların Aileleri ve Bölge İnsanı Yoğun İlgi Gösterdi

Batı Trakya Türk Azınlığı yaşadığı kendi topraklarında gelenek ve göreneklerini yaşamaya, yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.

Batı Trakya Türk Azınlığı yaşadığı kendi topraklarında gelenek ve göreneklerini yaşamaya, yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.

Kozlukebir Belediyesi’nin Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü ile birlikte organize ettikleri toplu sünnet şöleni yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Toplamda 101 çocuğun sünnet edildiği şölene başta çocukların aileleri olmak üzere bölge insanı yoğun ilgi gösterdi.

Kozlukebir futbol sahasında gerçekleşen etkinliğe Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefet Başkanı Erdem Hüseyin, Bursa’dan Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil ve Ankara Keçiören Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, SİRİZA Rodop İli Başkanvekili Özgür Ferhat’ın yanı sıra STK temsilcileri ve kalabalık soydaş topluluğu katıldı.

blank

Toplu sünnet şöleni din görevlisi İsmail Ahmet’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı ve son olarak duayı Müftü İbrahim Şerif yaptı.

Müftü Şerif yaptığı selamlama konuşmasında, “Peygamberimizin bütün yaptığı işlere sünnet denir. Biz Türk milleti olarak da bunu kabul ediyoruz. Bizler de bunu yapmakla ömür boyu bu etkinliği anmalarını sağlamaktır. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Bursa’dan gelen konuk Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil ise yaptığı selamlama konuşmasında, “sizler bu topraklarda dinimizin gereklerini yerine getiriyorsunuz. Örf ve adetlerinizi yerine getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Sizlere Osmangazi Belediye Başkanı hemşehriniz Mustafa Dündar’ın selamlarını iletmek istiyorum. Bu güzel geceyi hazırlayan Belediye Başkanı ve Müftümüzü tebrik ediyorum” dedi.

Ankara Keçiören Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal da kürsüye gelerek yaptığı kısa selamlama konuşmasında, “sizler mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Sizlere Ankara’dan selamlar getirdim. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Sırasıyla ev sahibi olarak selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, toplu sünnet şölenine katılan çocukların ailelerini ve velilerini tebrik etti, çocuklara geçmiş olsun dedi ve katkılarından dolayı Gümülcine Seçilmiş Müftülüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Biz en çok bu birlik ve beraberliği görmek istiyoruz“

blank

Son olarak, etkinliğe davet edilen ve soydaşlarıyla birlikte bu mutluluğu paylaşmak üzere katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu bir selamlama konuşması yaptı. Başkonsolos Murat Ömeroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de güzel bir kültürü burada da yaşattığınız için sizleri kutluyorum. Hepinize bu güzel etkinliğe katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu etkinliği düzenleyen Kozlukebir Belediyesi ve Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nü tebrik ediyorum. Bugün İskeçe’deydim, orada güzel birlik ve beraberlik ortamı vardı. Burada da aynı ortamı yaşattığınız için çok mutluyum. Biz Türkiye’den geldiğimiz zaman en çok bu birlik ve beraberliği görmek istiyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Son olarak TOÇEK Tiyatro ekibi oyuncuları çocuklara yönelik Hacivat – Karagöz oyunundan skeçler sergiledi.

blank

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu