Ελληνικά Νέα

Συμφώνησαν να συνεργαστούν κατά της παράτυπης μετανάστευσης

Συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στον αγώνα κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ankara, σήμερα, 23 Οκτωβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. Ali Yerlikaya.

Τον Έλληνα Υπουργό υποδέχτηκε τιμητικό άγημα στο προαύλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση των δυο υπουργών και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν οι επίσημες συνομιλίες ανάμεσα στις δυο αντιπροσωπείες.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, εκτός του Υπουργού, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αριστείδης Πανταζόγλου, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., Υποστράτηγος Αστυνομίας Δημήτρης Μάλλιος, ο ΠΥΒ’, Αναπληρωτής Επικεφαλής Αρχής της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ankara, κ. Ηλίας Κρεμμύδας, ο ΣΠΒ’, Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ankara κ. Μιχαήλ Σταμάτης, ο ΓΠΒ’, Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφοκλής Μανδαλίδης και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ankara, κ. Γιώργος Γιαπαλής.

Από τουρκικής πλευράς συμμετείχαν, εκτός του Υπουργού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Münir Karaloğlu, ο Γενικός Διοικητής της Τουρκικής Χωροφυλακής, κ. Arif Çetin, ο Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Εθνικής Αστυνομίας, κ. Erol Ayyıldız, ο Επικεφαλής Διαχείρισης Μετανάστευσης, κ. Atilla Toros, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Τουρκικής Ακτοφυλακής, Υποναύαρχος Cengiz Fitöz, ο Επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων, κ. Sezer Işıktaş και ο Ειδικός Εμπειρογνώμονας της Τουρκίας, κ. İbrahim Aydın. Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο Τούρκος Υπουργός παρέθεσε γεύμα στον Έλληνα ομόλογό του και στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν μέσα σε θετικό κλίμα. Ο κ. Yerlikaya παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Τουρκία στην πάταξη της παράνομης διακίνησης και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. Ο κ. Καιρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον Έβρο αλλά επέστησε την προσοχή στον αριθμό των παράνομων αναχωρήσεων από τη μικρασιατική ακτή προς τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι παραμένουν απολύτως δεσμευμένοι στην επίλυση του προβλήματος της παράνομης διακίνησης και προχώρησαν στη διερεύνηση επιπλέον μορφών συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, ενόψει της σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Δεκέμβριο. Ο κ. Καιρίδης προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του στην Αθήνα και ο κ. Yerlikaya μετά χαράς αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Ακολουθεί το κοινό ανακοινωθέν (Ελληνικά – Αγγλικά) που εξέδωσαν οι δυο πλευρές μετά το τέλος της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού:

Κοινό Ανακοινωθέν

«Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. Ali Yerlikaya, σήμερα, 23 Οκτωβρίου, στην Ankara.

Αμφότεροι συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στον αγώνα κατά της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Επιπλέον, συμφώνησαν όπως ενισχύσουν συνολικά τη συνεργασία τους κατά της παράτυπης μετανάστευσης».

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu