Ελληνικά Νέα

Ακάρ: “Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά”

"Στη γειτονική μας Ελλάδα προκροσπαθούν συνεχώς να αυξήσουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, σαν να ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά."

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο κ. Χουλουσί Ακάρ κλήθηκε να σχολιάσει τον χάρτη του αμερικανικού καναλιού CBS στον οποίο παρουσιαζόταν η Ιστάνμπουλ ως ελληνικό έδαφος, καθώς και τις ‘προκλητικές δραστηριότητες της Ελλάδας οι οποίες αυξάνονται τον τελευταίο καιρό στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο’, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Δυστυχώς, παρ’ όλη την ειρηνική μας προσέγγιση, τις προσκλήσεις μας, τις εκκλήσεις μας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στη γειτονική μας Ελλάδα, συνεχίζουν αυτές τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική εις βάρος του ελληνικού λαού. Προσπαθούν συνεχώς να αυξήσουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, σαν να ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά. Μας δίνει ελπίδα ότι κάποιοι στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί βλέπουν την αλήθεια”, δήλωσε ο κ. Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε πως “σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα μέρος της Τουρκίας προβλήθηκε στον χάρτη ως έδαφος της Ελλάδας σε τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ”. “Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Σε μια περίοδο που η επικοινωνία είναι τόσο έντονη και ανεπτυγμένη, είναι απαράδεκτο να μην σε βλέπουν, να μη γνωρίζουν ή να σε αγνοούν. Η διεύθυνση επικοινωνίας της προεδρίας μας ανέλαβε σοβαρές πρωτοβουλίες ως προς αυτό. Με πρωτοβουλία του Διευθυντή Επικοινωνιών μας, κ. Φαχρετίν Αλτούν, η αμερικανική τηλεόραση ζήτησε συγγνώμη και διόρθωσε το λάθος της”, είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu