Yunanistan Haber

Ziyaretin İptali Atina’da “Türkiye İsrail İle Yakınlaşıyor Mu?” Tedirginliği Yarattı

Yunanistan’da tüm gözler İsrailli Bakanın Türkiye’ye yapacağı ziyarete ve ortak basın toplantısında yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Cuma günü gerçekleşmesi planlanan Yunanistan gezisini iptal etti. Bu olay Atina’da tedirginlik ve soru işaretleri yarattı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Yunanistan’ın Kalamata kentinde 120 Hava Eğitim Kanadı’nda İsrail Elbit şirketi tarafından oluşturulan Uluslararası Pilot Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi bekleniyordu. Bu ziyareti iptal etmesi ve İsrail hükümetinden yapılan açıklamada, Gantz’ın bu hafta Çarşamba günü Türkiye’de olacağı ve mevkidaşı Hulusi akar ile görüşecek olması, Yunanistan Savunma Bakanlığı başta olmak üzere Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’nda tedirginlik yaratırken soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

İsraillilerin geçtiğimiz Çarşamba gecesi geç saatlere kadar Savunma Bakanı Benny Gantz’ın Kalamata ziyareti ile ​​ilgili en küçük ayrıntıyı organize eden Yunanistan Savunma Bakanlığı’nın ilgili servisleri ile görüşmelerine rağmen, İsrail tarafı Perşembe sabahı Bakan Gantz’ın neticede Kalamata’ya gelemeyeceğini, bunun nedenlerinin ise ülkesindeki olağanüstü yükümlülükleri gerekçe gösterildi.

Bunun üzerine Yunanistan Savunma Bakanlığında ziyaretin iptali konusunda ani bir endişe yaşandı. Ancak endişe yaratan şey, İsrail Savunma Bakanı’nın 26 Ekim Çarşamba günü Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacağını ve burada Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile görüşeceğini duyurmuş olmasıydı. Şimdi Yunanistan’da tüm gözler İsrailli Bakanın Türkiye’ye yapacağı ziyarete ve ortak basın toplantısında yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu