Batı Trakya Haber

“Zeybek’in Alenen Ölümle Tehdit Edilmesini Şiddetle Kınıyoruz”

"Nasıl İstanbul’da yaşayan Rum Ortodoks azınlık Rum ise Batı Trakya’da yaşayan bizler de Türk’üz ve yüz yıllardır ülkemiz Yunanistan’da ‘Türk’ olarak yaşıyoruz.”

İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe’den yayın yapan yerel Next TV’de canlı yayınlanan “Anihti Grami (Açık Hat)” programına telefonla bağlanan bir izleyici tarafından ölümle tehdit edildi.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu da yaptığı açıklamada, “ABTTF olarak milletvekilimiz Hüseyin Zeybek’in alenen ölümle tehdit edilmesini şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Habip Oğlu şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türk’üz ve yüz yıllardır ülkemiz Yunanistan’da ‘Türk’ olarak yaşıyoruz”

“Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF olarak milletvekilimiz Hüseyin Zeybek’in alenen ölümle tehdit edilmesini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin savcılarını göreve davet ediyor, olayın ivedilikle soruşturulmasını ve faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz. Ülkemizde son dönemde siyaset ve medyada Batı Trakya Türk toplumuna karşı giderek artan nefret söylemi ve toplumumuzun temsilcilerinin hedef gösterilmesinin sonucu olarak bu vahim olay yaşanmıştır.

Keza milletvekilimiz Zeybek, aldığı ölüm tehdidi hakkında bir Türk televizyon kanalına verdiği röportajın ardından bu kez iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Tasos Hatzivasiliu tarafından hedef gösterilmiş, Hatzivasiliu Zeybek’in kullandığı ‘Türk azınlık’ ifadesinin kabul dilemez olduğunu belirtmiştir.

Bu kadarı da artık pes! Bir insanın kendi etnik kökenini ifade etmesi en temel hakkı! Buna kimse karışamaz. Nasıl İstanbul’da yaşayan Rum Ortodoks azınlık Rum ise Batı Trakya’da yaşayan bizler de Türk’üz ve yüz yıllardır ülkemiz Yunanistan’da ‘Türk’ olarak yaşıyoruz.” dedi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu