Yunanistan Haber

Yunanlı Profesörden Fatih Terim’e Gönderme

"Sizi üst düzey bir jeostratejist olarak değil, antrenör olarak aldık."

Yunanlı Profesör Mazis Panathinaikos’un teknik direktörü Terim’e göndermede bulundu. Mazis, “Sizi üst düzey bir jeostratejist olarak değil, antrenör olarak aldık” dedi.

Yunanistan’da Türkiye fobisi ne siyasi alanda ne de sportif ve kültürel alanda yapılan etkinliklerde bitmek tükenmek bilmiyor. Son olarak Fatih Terim’in Panathinaikos futbol takımıyla yaptığı sözleşmenin daha henüz imzasındaki mürekkebi kurumadan, ülkede jeopolitiğin babası olarak bilinen Profesör İoannis Mazis, Türkiye’nin Panathinaikos’luları Bozkurt’la özdeşleştirmeye çalıştığı konusunda uyardı.

Selanik’teki Flash 99.4 radyo istasyonunda Olga Politou’nun programında konuşan Ekonomik Coğrafya ve Jeopolitik Bilimler Profesörü İoannis Mazis’in, Türk teknik direktörü Fatih Terim’in Yunan futboluna gelişi hakkında yorum yapılması istendi.

Profesör Mazis şunları söyledi:

“Seni oyunculara antrenman yapman için aldık. Seni bize yüksek bir jeostrateji yap diye almadık”

blank

“Beyefendiyi (Fatih Terim) umursamıyorum. Yöntemim dahilinde analiz ettiğim kültürel nüfuzla, gücün dördüncü ayağı olarak sistemik kültürel analizle ilgileniyorum. Gücün dördüncü sütunu nedir? Kültür ve bilgi. Dördüncü sütunu manipüle etmek için kullandığınızda, bir halkı kontrol etmek için kitle psikolojisindeki en yetenekli ve güçlü faktörü kullanıyorsunuz demektir.

Dikkat! Hedefleme, zaman içinde ulusal meselelere duyarlılığıyla karakterize edilen Atinalı mali seçkinlerin bir kesimi üzerinde yapılıyor. Rastgele bir seçim değil. Kitle iletişim araçlarına sahip olunması buna eşlik ettiğinde, kültürel temelin araçsallaştırılması açıktır.

Türkiye, psikolojik olarak bütün bir toplumsal grubu, benim anlattığım gibi, Bozkurt diye selamlamaktan vazgeçmeyen Bozkurt’la (s.s. Fatih Terim) özdeşleştirmeye çalışıyor. İlk konuşması “aynı denizi paylaştığımız” oldu. Ama seni bunun için almadık sevgili dostum. Seni oyunculara antrenman yapman için aldık. Seni bize yüksek bir jeostrateji yap diye almadık.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu