Yunanistan Haber

Yunanistan’daki Türkiye Temsilciliklerinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Etkinlikleri Düzenlendi

“Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, hain darbe girişimine Türkiye yüzyılının kahramanları ‘dur’ demiş, darbecilere geçit vermemiştir”

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunda anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik,15 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirildi.
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunda anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik,15 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirildi.
15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunda yapılan anma törenine Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileri ile Batı Trakya’da görev yapan Türkiyeli kontenjan öğretmenleri katıldı.

Anma etkinliği şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Gümülcine Müftülüğüne bağlı din görevlisi İsmail Ahmet tarafından Kur’an-ı Kerim okudu.
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin halkın ve vatan sevgisiyle hareket eden güvenlik güçlerinin mücadelesiyle akim bırakıldığını vurguladı.
Türk milletinin eşi benzersiz bir kahramanlık gösterdiğini dile getiren Aykut Ünal şunları dile getirdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, hain darbe girişimine Türkiye yüzyılının kahramanları ‘dur’ demiş, darbecilere geçit vermemiştir”

blank

“Bugün, bu mücadelenin yedinci anma gününde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir araya geldik.
Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, hain darbe girişimine Türkiye yüzyılının kahramanları ‘dur’ demiş, darbecilere geçit vermemiştir. Gazi Meclisimizi bombalayan, savunmasız sivillere ateş açanlar karşısında yüce Türk milleti cesareti ve kararlılığıyla eşi benzersiz bir kahramanlık göstermiş, Türk demokrasisini canı pahasına savunmuştur.
Bu şanlı direnişte bulunan, 251 kahramanımız şehitlik mertebesine ulaşmış ve iki binden fazla kahramanımız yaralanmıştır.
Mazisindeki zaferleriyle değerlenen şerefli Türk üniforması içine saklanan müsveddeler, sivil-asker-polis vatan evlatlarını gözlerini kırpmadan şehit etmişler, Gazi Meclisimizi hedef alarak millet iradesini hiçe saydıklarını göstermişlerdir.
Ülkeyi kaosa sürüklemek üzere yetiştirilmiş, beynini ve aklını bir meczuba satmış hainler olarak tarihte yerlerini almışlardır.
Tarih onları, ayrıca, onlara sempati duyanları ve onları haklı görenler ile herhangi şekilde destekleyenleri de affetmeyecektir.”
Başkonsolos Aykut Ünal konuşmasında Batı Trakyalı 15 Temmuz şehidi gazeteci Mustafa Cambaz’a da değinerek şunları söyledi:
“Anavatanın karşılaştığı bütün zorluklarda olduğu gibi hain darbe girişimi sırasında siz değerli soydaşlarımızın desteğini yakından hissettik.
İstanbul-Çengelköy’de darbeciler tarafından açılan ateş sonucu göğsüne aldığı iki kurşunla şehit düşen merhum Mustafa Cambaz, Batı Trakyalı soydaşlarımızın söz konusu darbe girişimine karşı duruşunun sembol ismi olmuştur.”
Başkonsolos Ünal konuşmasının son bölümünde, FETÖ terör örgütünün bulunduğu her ülke için tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kulandı:
“Adli süreç, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının ve iltisaklılarının ne derece zararlı, kendilerinden başka kimseye faydası olmayan, toplumu bölen ve kurumları aşındıran kanser hücreleri olduğunu ortaya çıkarmıştır.
FETÖ yapılanması yurt dışında da farklı oluşumlarla varlığını sürdürüyor. Bu yapılanma, bulunduğu ülkeler ve toplumlar için de bir tehdittir. Bunlara desteğin son verilmesi, hukuki gibi görünen tüm faaliyetlerinin incelenmesi ve kaçakların iadesi haklı beklentimizdir.
FETÖ’nün bulunduğu her ülke için büyük bir tehdit olduğunu her fırsatta muhataplarımızın dikkatine getiriyoruz. FETÖ ile mücadelemizi hem yurt içinde hem yurt dışında sağlam bir iradeyle devam ediyoruz. Bu mücadelemizi hukuk devleti sınırlarının içinde temel hak ve özgürlüklerin korunması ilkeleri temelinde yürütüyoruz.
Kıymetli vatandaşlarımız ve çok değerli soydaşlarımız, 15 Temmuz gecesi hainlerin kurşunları ve bombaları altında son nefeslerini veren 251 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Türk demokrasinin, halkımızın kahramanlığıyla ne kadar sağlam temellere dayandığını gösteren bu anlamlı günde yanımızda olduğunuz için şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”
15 Temmuz şehitleri için duayı ise Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

15 Temmuz şehitleri Atina Büyükelçiliğinde anıldı

blank

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Yunanistan’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerinde etkinlikler düzenlendi.
Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde düzenlenen törende Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes bir konuşma yaptı.
“Hepimizin hatıralarında canlı olduğu üzere 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz hain bir terör saldırısına maruz kaldı.” diyen Erciyes şunları söyledi:
“Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan FETÖ mensupları, anayasal düzenimizi, devletimizi, demokrasimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan hain ve sinsi bir darbe teşebbüsünde bulundu. Bunu yaparken gözü dönmüş ve beyinleri yıkanmış darbeciler, kendi vatandaşına kurşun sıkmakta ve milli irademizin sembolü olan TBMM’yi bombalamakta dahi beis görmedi ancak hevesleri kursaklarında kaldı. Bu hain darbe girişimi, aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin, dünyada eşi benzeri görülmemiş cesareti ve direnci ile bertaraf edildi.”
Erciyes, FETÖ’nün sadece Türkiye için değil faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için ciddi bir güvelik tehdidi oluşturduğunu vurgulayarak, “Aynı ittifakın mensubu olduğumuz Yunanistan’ın FETÖ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadelede, iyi komşuluk ve ittifak dayanışmasına uygun olarak üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz.” dedi.
Büyükelçi Erciyes, “O gece kahramanca verilen bu mücadele, demokrasinin zaferidir. Milli birliğimizin sembolüdür.” ifadesini kullandı.
Bu yıl düzenlenen anma törenlerinin temasının “Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları” olduğuna dikkat çeken Erciyes, 15 Temmuz şehitlerinin ve gazilerinin yeni “Türkiye Yüzyılı’nın da kahramanları olduğunu dile getirdi.
Anma töreni kapsamında Büyükelçilik binasında, 15 Temmuz demokrasi mücadelesini yansıtan fotoğraflardan oluşan sergi düzenlendi ve Türk vatandaşları ile Yunan basın mensuplarının ziyaretine açıldı.

Selanik ve Rodos’ta da etkinlikler düzenlendi

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu