Batı Trakya Haber

“Yunanistan’da Trakya Birdir, Kimse Erdoğan’ın Terminolojisini Benimseyemez”

Yunanistan’da “Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği”nin isminden dolayı iptali için dava açılacak!

Yunanistan’da “Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği”nin isminden dolayı iptali için dava açılacak!

Batı Trakya’da Rodop ilinde “Pontus Spor Birliği” Başkanı Mihalis Kakulidis isimli Yunan vatandaşı, geçtiğimiz günlerde kurulan “Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği”nin ismindeki “Batı Trakya” ifadesine tepki gösterdi.

Yunanlı Kakulidis, “Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği”nin mahkeme onayının geri alınması için yasal işlem başlatacağını açıkladı. Kakulidis, derneğin tüzüğünü onaylayan hakimin Gümülcine’den uzaklaştırılmasını isteyeceğini de belirtti.

Konuyla ilgili olarak Yunan basını da kurulan bu derneğin isminde “Batı Trakya” ifadesinin yer almasına tepki gösterirken, Yunanlı Kakulidis “Batı Trakya” ifadesinin Yunanistan’da kabul edilemez olduğunu belirterek, hukuki işlem başlatacağını kaydetti.

Kakulidis’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Kedicikler, iyi dinleyin; bu spor kulübünün onayına imza atan her kimse derhal Gümülcine’den uzaklaştırılmalıdır. Bizden farklı dine mensup olan bazı Yunan vatandaşları kardeşlerimizin fikirlerini biliyoruz. Batı Trakya terminolojisiyle Gümülcine merkezli bir kulübün işletilmesine izin verilmesi kabul edilemez ve çok garip. Yunanistan’da Trakya birdir ve kimse gelip Erdoğan’ın terminolojisini benimseyemez. Şahsen yasal işlem başlatacağım. Mahkemeye şikayette bulunup, kararın iptalini isteyeceğim. Gümülcine ile ilgilenen herkesi aynısını yapmaya davet ediyorum.”

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu