Yunanistan Haber

Yunanistan’da Solun Parçalanmasından “Yeni Sol” Oluşuyor

SİRİZA'daki son bölünmeden ortaya çıkan 11 Milletvekilinden oluşan Parlamento Grubunun adı "Yeni Sol" olacak.

SİRİZA’daki son bölünmeden ortaya çıkan 11 Milletvekilinden oluşan ve aralarında Hüseyin Zeybek ve Özgür Ferhat’ın da bulunduğu Parlamento Grubunun adı “Yeni Sol” olacak.

SİRİZA partisinden ayrılan 11 Milletvekili, oluşturdukları Parlamento Grubunun adını, Pazartesi akşamı (4/12) Atina Belediyesi Serafion’da düzenlenen etkinlikte “Yeni Sol” olacağını açıkladı.

Parlamento Grubu Başkanı Aleksis Hariçis konuşmasında SİRİZA liderliğinş eleştirdi, Kiriakos Miçotakis hükümetini topa tuttu ve Yeni Sol’un Avrupa seçimlerine katılacağına söz verdi.

“Son birkaç günde başımıza gelen her şey bizi etkiledi. Bu bize hem neşe hem de büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bugün ilk adımı atıyoruz. Hiçbir yolculuk sıfırdan başlamaz. Birbirimizi tanıyoruz. Yeni Parlamento Grubu, her birinin kendi yolu olan erkek ve kadınlardan oluşuyor. Ülke yönetiminde farklı başlangıç ​​noktalarından buluştuk. Toplumun ayakta durmasıyla, memorandumlardan ülkenin çıkışını sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Yeni bir kalkınma modeliyle gurur duyacağız, Prespa Anlaşması’yla da gurur duyacağız.

Geniş ve açık fikirli bir Sol

Başlattığımız proje geçmişe dönüş değil. Yeni bir şey istiyoruz. Niyetini gizlemeyen, geniş ve açık fikirli bir Sol. Eşitlikçi bir topluma inanıyoruz. Çünkü 21. yüzyılın sosyalizm vizyonundan ilham alıyoruz.

Sol stratejik bir kriz yaşıyor. Çağımızın büyük sorularına cevap verecek iddialı bir plana ihtiyacımız var. Eksik olan konuşma budur. Bu Avrupa’da da yaşanıyor. SİRİZA’nın bölünmesi bunu açıkça ortaya koydu. Muhafazakar ve çelişkili pozisyonları ifade eden bir liderlikle.

Sayın Miçotakis’in iktidar sistemi bugünkü tartışmanın koşullarını belirliyor ve bunun sonuçları var. ND’nin politikası çocuklarımızın geleceğini baltalıyor. Sağ, eskinin gücüne yatırım yapıyor.

Eşitlik toplumları insanlığın geleceğidir. Bunlar tek başına barışı ve refahı garanti ediyor. Biz de internetteki zehirli savaşlara yenilmeyecek, açık mantıkla, net mesajlarla gerçek çözümler önerecek bir Sol istiyoruz.

Yeni bir şey doğuyor

Barışta ve hukukun savunulmasında öncü rol oynayacak bir Yunanistan için. Bu, Gazze’de derhal ateşkes ve Filistinlilerin özgürlük hakkı anlamına geliyor. Artık ülkeyi yöneten ve değiştirmek isteyen bir Sol istiyoruz.

Yeni bir siyasi parti açıklamıyoruz. Bugün bir girişime başlıyoruz. Biz siyaseti farklı yapmak istiyoruz. Bu mekan bugün burada olmak isteyenlere yetmeyecek kadar küçük.

Yeni bir şeyin doğduğunu görüyorum. Zorlukların tamamen farkındayız ama aynı zamanda olasılıkların da bilincindeyiz. Parlamentonun içinde ama esas olarak Parlamentonun dışında. 21. Yüzyılın Solu. Sorumluluğun ve umudun soluyla yolumuza devam ediyoruz. Hepimiz Yeni Sol’la ilerliyoruz.

“Onurumuz ve vicdanımız için”

Efi Athsioglu da yaptığı konuşmada, “Bugün onurumuz ve yaşamımız için yeni bir başlangıç ​​yapıyoruz. Hiçbirimiz için kolay olmadığını çok iyi biliyorsunuz. Vicdanımız için yeni bir başlangıç ​​yapıyoruz” dedi.

Evklidis Çakalotos ise, “yeni bir başlangıç, ancak bu partenogenez değil. Biz ne yaptığımızın farkındayız. Biz siyaset üretmek için buradayız. Biz general olmaya bile çalışmıyoruz. Halkı inisiyatif almaya, siyasetteki itibarsızlığı itibarsızlaştırmaya çağırıyoruz.”

Son olarak Nasos İliopulos ise, “Değişimi yaratma potansiyeli var. Geriye bakıp eski güzel günleri, hazır çözümleri özlemiyoruz. Değişmeye ve değişimden korkmayan bir siyasi güç yaratmaya ihtiyacımız var” dedi.

Parlamento Grubu Başkanı Aleksis Hariçis, Nasos İliopulos ve Evklidis Çakalotos Parlamento temsilcisi rolünü üstlenecek, Peti Perka ise sekreter olacak.

11 Milletvekili, lider merkezli değil, daha kolektif olacak farklı bir çalışma modeli önermek istiyor. Hatta Salı günü Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis ile görüşecek kişi de Dış Politika Bölümünü devralacak olan bayan Sia Anagnostopulu olacak.

11 Milletvekilinden oluşan Parlamento Grubunda Efi Ahtsioglu, Aleksis Hariçis, Nasos İliopulos, Dimitris Canakopulos, Theano Fotiu, Sia Anagnostopulu, Meropi Cufi, Evklidis Çakalotos, Peti Perka, Hüseyin Zeybek ve Özgür Ferhat.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu