Yunanistan Haber

Yunanistan’da Hukukun Üstünlüğü ve Basın Özgürlüğü AB Parlamentosunda Tartışılıyor

Yunanistan'da hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğünün durumu yeniden Avrupa Parlamentosu’nda inceleniyor.

Yunanistan’da hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğünün durumu yeniden Avrupa Parlamentosu’nda inceleniyor.

Avrupa Parlamentosu’nda Yunanistan’da Hukukun Üstünlüğü ve Basın Özgürlüğünün durumuna ilişkin bir toplantı yapılacak. Durum 17 Ocak Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu’nda görüşülecek. Ayrıca oturumda, Uluslararası medyada yeni olumsuz yayınlar ve uluslararası insan haklarını koruma kuruluşlarından gelen son derece endişe verici raporlar doğrultusunda ilgili bir karar alınacak.

Özellikle “Yunanistan’da Avrupa değerleri” adı altında bir oturum gerçekleştirilecek. Avrupa Parlamentosu üyeleri Yunanistan’da Avrupa değerlerine saygı gösterilmesine ilişkin tekrarlanan endişeleri sonrasında Avrupa Konseyi ve Komisyon temsilcilerinin katılımıyla son gelişmelere ilişkin oturumda ele alınarak değerlendirilecek.

Oturum kararı, Pazartesi günü yapılan oylamada alındı ve  toplam 327 milletvekilinin 200’ü lehte, 119’u aleyhte ve 8’i çekimser oy kullandı.

AP’nin Başkan Yardımcılarından SİRİZA Partisi Avrupa Milletvekili Dimitris Papadimulis konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı: “Avrupa Parlamentosu’ndan Miçotakis Hükümeti’ne şamar. Genel Kurul az önce 200 lehte, 119 aleyhte ve 8 çekimser oyla, özellikle Yunanistan’da Hukukun Üstünlüğü ve Basın Özgürlüğü konusunda 17/1/ tarihinde yapılması planlanan tartışmaya bir kararın onaylanmasının eşlik etmesine karar verdi!” paylaşımında bulundu.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir Yorum

  1. …ενώ στην τουρκιά που στηρίζεις αρχιπράκτορα τουρκόγυφτε ταχσίν ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ!!!ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΦΙΔΟΦΩΛΙΑ του τουρκικού προξενείου στην Κομοτινή μας

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu