Batı Trakya Haber

“Yunanistan’a Haykırıyoruz; İskeçe’de Okul Binası Problemine Çare Bulun!”

Yunan devletinin Batı Trakya’da Azınlık eğitimi üzerinde oynadığı sinsi oyunlar devam ediyor.

Yunan devletinin Batı Trakya’da Azınlık eğitimi üzerinde oynadığı sinsi oyunlar devam ediyor.

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti yaptığı yazılı açıklamayla İskeçe’de okul binası problemine çare bulunması talebini yineleyerek, yetkili Yunan makamlarına bir an önce bu sorunu çözmeleri çağrısında bulunuyor. Yapılan yazılı açıklamada, “İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi bugün 720’nin üzerinde öğrencisiyle 5 adet yetersiz havalandırması olan bodrum sınıfta eğitim yapmak zorundadır. Okulumuzda yer sıkıntısından dolayı hiçbir laboratuvar bulunmamaktadır. Okulumuzun bahçesinde 1 metrekareye en iyi durumda 3 öğrenci sığabilmektedir.” İfadelerine yer veriliyor.

Açıklama aynen aşağıdaki gibidir:

İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ’NİN 57. KURULUŞ YILI KUTLU OLSUN

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi 10 Mayıs 1965 yılında resmen kurulmuş ve aynı yıl 23 Eylül tarihinde bugünkü İskeçe Merkez Türk İlkokulu’nun Küçük Okul olarak bilinen binasında ilk ders zili çalmıştır. Aradan 5 yıl geçtikten sonra 1970-71 eğitim-öğretim yılında İskeçe Valiliği tarafından okulun kurucu sıfatına haiz dönemin Cemaat Başkanı Muzaffer Salihoğlu’nun talebine cevap verilmiş ve eski bir tütün deposu olan Hacıstavru 10 adresindeki bugünkü bina okulumuza tahsis edilmiştir.

İskeçe’deki azınlık mensubu öğrencilerin çift dilli Türkçe ve Yunanca eğitim alabilecekleri tek orta dereceli okul olan İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi 2022 yılında, kuruluşunun 57. yılında, maalesef son yıllarda kangren halini almış OKUL BİNASI problemiyle ayakta durmaya gayret etmektedir.

Ne acıdır ki, son yıllarda gerek okul idaresinin, Okul Aile Birliği yönetimlerinin ve özellikle Encümen heyetlerinin OKUL BİNASI problemine çare bulmak için yaptıkları girişimlere ilgili ve yetkililerden hiçbir karşılık verilmemiştir. Bugüne gelindiğinde OKUL BİNASI problemimize çare olabilecek ilgili ve yetkililerin vurdumduymazlığı ne yazık ki bizleri son derece rencide etmektedir.

Okulumuzun 57.yılı vesilesiyle bir kez daha tüm kamuoyuna ve tüm ilgililere haykırıyoruz;

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi bugün 720’nin üzerinde öğrencisiyle 5 adet yetersiz havalandırması olan bodrum sınıfta eğitim yapmak zorundadır.

Okulumuzda yer sıkıntısından dolayı hiçbir laboratuvar bulunmamaktadır.

Okulumuzun bahçesinde 1 metrekareye en iyi durumda 3 öğrenci sığabilmektedir.

Öğrenci sayısı okul binasına sığmadığı için Orta 1 şubelerinin tamamı ÖĞLENCİ olarak (bu yıl 5 şube) okula gelmek durumunda kalmıştır. Bu durumdan dolayı 20’nin üzerinde veli çocuklarını başka okullara kaydetme tercihinde bulunmuştur.

Her şeyden önemlisi OKUL BİNASI problemi gün geçtikçe okulumuzdaki eğitim kalitesine yansımaktadır ve bu durum gerek velileri gerek öğretmenlerimizi ve tabii ki öğrencilerimizi son derece üzmektedir.

Tüm bunların dışında burada yazabileceğimiz daha birçok problem bu güzide okulumuzu her yönüyle etkilemeye devam etmektedir.

Okulumuzun 57. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle pozitif mesajlar vermek isterdik. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen, bizler her halimizle okulumuza sahip çıkmaya, İskeçe’deki tek Azınlık Ortaokulu ve Lisesinin daha uzun yıllar varlığını sürdürebilmesi için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle her şartta okulumuz için en iyisini yapmaya gayret eden okul idaresi ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Birçok fedakârlığa katlanarak okulumuzu tercih eden velilerimize ve fedakârlığın da ötesinde gayret eden ve çok daha iyisini hak eden evlatlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.

Hep birlikte İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Ailesi olarak okulumuzun 57. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ kutluyor, tüm vicdan sahiplerini OKUL BİNASI problemimize çare bulmaya davet ediyoruz.”

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu