Yunanistan Haber

Yunanistan, Ukraynalı Savaş Mağdurlarını Misafir Etmeye Hazırlanıyor

Yunanistan, Ukrayna'dan gelen mültecileri misafir etmek için uygun koşulları hazırlamaya başladığı bildirildi.

Yunanistan, Ukrayna’dan gelen mültecileri misafir etmek için uygun koşulları hazırlamaya başladığı bildirildi.

Atina’daki Başbakanlık Maksimu Sarayı’ndan yapılan açıklamada, hükümetin geniş katılımlı yaptığı toplantıda, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Ukraynalı vatandaşlar için izlenecek yol haritası çıkarıldığı belirtildi.

Savaşın başladığı günden bugüne kadar 2 bin 704 Ukraynalının “geçici misafir” statüsü ile Yunanistan’a geldiği ifade edilirken, bunlardan sadece 50’sinin konaklama merkezinde kalmak için talepte bulunduğu belirtildi. Hükümet yetkilileri 5 bin kişilik bir kapasiteye sahip misafirhane bulunduğu, ancak bunun ihtiyaç halinde ilerleyen zaman içinde 30 bine çıkarılabileceği ifade ediliyor.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun, savaştan kaçarak AB ülkelerine giden Ukraynalılara 12 aylık geçici koruma statüsü verilmesi kararını Yunanistan’ın da uygulayacağı belirtilen açıklamada, Sağlık ve Eğitim Bakanlıklarının da gerekli hazırlıkları yaptığı ifade edildi.

Turizm, yeme içme sektörü, teknoloji firmaları ve tarımdaki iş gücü açığı değerlendirmesi yapılarak, ülke içindeki insan gücü ile karşılanamayan istihdam açıklarının Ukraynalı mülteciler tarafından karşılanmasını sağlayacak çalışmaların da başlatıldığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı, mültecilerin barındırılmasına yardımcı olmak için KEDE, ENPE ve Yunanistan Kilisesi ile yakın işbirliği içinde çalışmalara devam ediyor.

Son olarak Dışişleri Bakanlığı yapılan toplantıda, Yunan vatandaşlarının Ukrayna’dan tahliyesine yönelik yürütülen operasyon ve Yunan asıllı Ukraynalılarla temaslar için yapılan çabalar neticesinde ülkeden ayrılmaları için yeni insani koridorların açılması hakkında bilgi verdi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu