Yunanistan Haber

Yunanistan TCG Anadolu Gemisine Karşılık ABD’den USS Whidbey Island İstedi

Yunanistan, Türkiye’nin TCG Anadolu gemisine karşılık USS Whidbey Island (LSD-41) gemisini alıyor.

Yunanistan, Türkiye’nin TCG Anadolu gemisine karşılık USS Whidbey Island (LSD-41) gemisini alıyor.

Yunanistan, ABD Donanması’nın yakın zaman önce emekliye ayırdığı USS Whidbey Island (LSD-41) isimli çıkarma gemisini almak üzere harekete geçti.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un göreve başlamasıyla birlikte, özellikle Özel Kuvvetler alanında var olan boşluğun bir an önce doldurulması için yeni oluşumlara önem vererek, doğrudan Genelkurmay Başkanlığına bağlı olmak üzere Özel Harp Komutanlığı’nı kurmuştu.

Yeni kurulan Özel Harp Komutanlığı’nın asıl görevi, Ege ve Doğu Akdeniz’de olası bir çatışmada süratle ön cepheye intikal ederek düşman güçlerini önce durdurmak ve ardından da geri püskürtmek olarak planlandı.

Bu kapsamda Sualtı Taarruz (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) komandolarının kullanımına sunulmak üzere yeterli derecede deniz araçları bulunmadığı gibi, son döneme Türkiye’nin kısa bir süre sonra Ege ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere, açık denizlerde görev icra edecek TCG Anadolu Gemisine Karşılık Yunanistan Amerika Birleşik Devletleri’nden USS Whidbey Island (LSD-41) gemisini almak üzere harekete geçti.

Kısa süre önce ABD’yi ziyaret eden Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, USS Whidbey Island (LSD-41) gemisini inceleme fırsatı bulmuş ve alınması yönünde ilk talebi ABD’li yetkililere iletmişti.

16.000 tonluk (yüküyle birlikte) LSD-41, 1985’te hizmete girmesine rağmen, yine de iyi durumda, ABD Donanması gemiyi 2 adet Mk20 Phalanx ve 2 adet RAM fırlatıcı ile donatmıştı.

Ancak GEETHA’nın hedefi, bu geminin Güney Kıbrıs’a yapılan askeri transferlerde ileri bir üs olarak kullanılması, aynı zamanda AH-64A/D Apache  saldırı helikopterlerini ve CH-47D ve UH-60L/M nakliye helikopterlerini barındırmak.

Son olarak LDS-41 gemisi, Yunan Deniz Piyadeleri için kesinlikle gerekli olduğuna vurgu yapılırken, ABD’den alınacak 76 adet AAV-7RAM/RS amfibi araç tedarikiyle de bütünleşerek bir acil çıkarma gemisi olarak kullanılması düşünülmektedir.

blank

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu