Yunanistan Haber

Yunanistan Rafale Uçaklarını Patriot’la Koruyor

Yunanistan Fransa’dan aldığı Rafale savaş uçaklarını Patriot hava savunma sistemleriyle koruyor.

Yunanistan Fransa’dan aldığı Rafale savaş uçaklarını Patriot hava savunma sistemleriyle koruyor.

Türkiye ile Ege’de hava sahası ve karasuları gerginliği yaşayan Yunanistan’ın Fransa’dan satın aldığı 24 Rafale tipi savaş uçaklarının 6’sı Atina dışında bulunan Tanagra Hava Üssü’nde konuşlanıyor.

Fransız yetkili teknisyen ve eğitimci pilotların katılımıyla her gün Yunanistan Hava Kuvvetleri pilotlarının eğitimi için uçuşlar yapılırken, diğer yandan da Rafale uçaklarının Tanagra üssüne gelmesiyle birlikte yeni hangarların yapımının yanı sıra, uçakların korunmasına yönelik Tanagra Hava Üssü’ne Patriot Hava Savunma sistemlerinin yerleştirildiği görülüyor.

Fransa’dan alınan 6 Rafale tipi savaş uçağı Tanagra Hava Üssü’nde konuşlanırken, Atina’nın Paris ile yaptığı 2,8 milyar dolarlık alım kapsamında 18 savaş uçağı Fransız Hava Kuvvetlerinden, 6’sı da Dassault tarafından yeni yapım teslim edilecek.

Yunanistan Ege ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı hava üstünlüğünü sağlamak üzere ABD’den F-35 savaş uçağı alımı için çalışmaları başlatmış durumda. Atina hükümeti bir yandan ülkenin ekonomik durumu ile zor günler yaşarken, diğer yandan da silahlanmaya ara vermeden devam ediyor.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu