Batı Trakya Haber

Yunanistan Müftülük Kurumlarında “Sil-Boz” Oyunlarına Devam Ediyor!

Yunanistan, Batı Trakya'da Türk Azınlığın Müftülük Kurumlarında "Sil-Boz" Oyunlarına Devam Ediyor!

Yunanistan, Batı Trakya’da Müslüman Türk Azınlığının Müftülük kurumlarında oynadığı oyunlarına devam ediyor. Yine bir keyfi uygulamayla İskeçe Tayinli Müftülüğüne yeni bir Müftü Naibi atadı.

Daha önce yine Yunanistan tarafından Azınlığa sorulmadan atanmış olan ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın asla tanımadığı İskeçe Müftü Naibi Bilal Kara Halil’in yerine şimdi de ani ve bilinmeyen nedenlerden dolayı geçici olarak yeni Müftü Naibi olarak Necdet Hemşeri isimli vatandaşı atadı.

Makedonya – Trakya İdari Genel Sekreteri İoannis Savvas tarafından yapılan açıklamada, Kara Halil’in yerine Necdet Hemşeri Müftü Naibi olarak tayin edildi. Açıklamada, Hemşeri’nin Yunanistan devleti tarafından yeni Müftü tayini olana kadar atandığı belirtildi.
Karar, Makedonya – Trakya İdari Genel Sekreterliği tarafından 4 Mart Cuma günü yayımlandı.

Bu kararla bir kez daha Yunanistan Lozan’ı ayaklar altına alarak, Batı Trakya Türk Azınlığın Müftüsünü seçme ve göreve getirme hakkını hiçe saymaya devam etti. Öte yandan Yunanistan, Türkiye’nin Rum Azınlığa yönelik Lozan’ı tamı tamına tüm maddeleriyle uygulama hatırlatmasında bulunuyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu