Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Yunanistan Meriç Sınırında Metal Çit Çalışmalarına Hız Verdi

Başbakan Miçotakis “tüm Evros (Meriç) sınır bölgesi metal çit ile örülecek” demişti ve çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Başbakan Miçotakis “tüm Evros (Meriç) sınır bölgesi metal çit ile örülecek” demişti ve çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yunanistan-Türkiye sınırındaki 35 kilometre uzunluğundaki yeni çitin ilk metreleri Dimetoka bölgesi Asımbeyköy (Psathades) yakınında inşa edilmeye başladı.

Sofulu (Sufli) Dimetoka (Didimotiho) güzergahında Karapınar (Kornofolia) – Asımbeyköy (Psathades) köyleri arasında bulunan sınır bölgesinde devam eden çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Meriç Nehri’nin Yunanistan tarafında zemine 50 cm’lik beton üzerine çakılan 5 metre yükseklikte devasa demir kazıkların yanı sıra çitin kalan parçalarının yerleştirilme çalışmaları aralıksız devam ediyor. 35 kim uzunluğunda olacak metal çit çalışmalarında şu ana kadar 1 km’lik mesafe bitirilmiş durumda.

Aynı zamanda, yeni gözlemevleri oluşturulacak ve özellikle anti-balistik korumaya sahip yedi yükseltilmiş gözlemevi, dört karakol ve dört gözlemevi iyileştirilecek ve bakımı yapılacak.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu