Batı Trakya Haber

Yunanistan Keyfi Uygulamayla Yine Lozan Anlaşması’nı Yok Saydı!

Yunanistan Batı Trakya’da Azınlığın Müftü sorununu çözme niyetinde değil. Bir kez daha Lozan Anlaşması’nı yok hükmünde sayarak keyfi uygulamayla atadığı Müftü Naiplerinin görevlerini uzattı.

Yunanistan bir yandan Türkiye’den Rum Azınlığa karşı Lozan Anlaşması’nı harfiyen uygulamasını talep ederken, diğer yandan kendisi Batı Trakya’da Türk Azınlığın Lozan’dan doğan haklarını yok hükmünde saymaya devam ediyor.

Yunanistan Batı Trakya’da Azınlığın Müftü sorununu çözme niyetinde değil. Bir kez daha Lozan Anlaşması’nı yok hükmünde sayarak keyfi uygulamayla atadığı Müftü Naiplerinin görevlerini uzattı. Böylece Yunanistan bir kez daha Azınlığın Müftülük ve Vakıflar sorununu çözme niyetinde olmadığını tüm Avrupa ve dünyaya göstermiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir kararla, Yunan devleti Gümülcine’de tayinli Müftü Naibi Cihat Halil, İskeçe’de ise tayinli Müftü Naibi Necdet Hemşeri’nin görev süreleri altı ay daha uzattı.

Müftü naiplerinin görev sürelerinin uzatıldığı bakanlık kararıyla, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kabul etmediği yeni müftülük yasası da pratikte uygulanmış oldu.

Hatırlanacağı üzere Miçotakis hükümeti Azınlığa danışmadan ve Lozan Anlaşması’nı yok sayarak yeni müftülük yasasını meclise getirmiş, Müftü seçimini de içeren yeni müftülük yasası meclis genel kurulunda kabul edilmişti. Batı Trakya Türk Azınlık kurumları ise azınlıkla diyalog yapılmadan hazırlanan yasayı kabul etmediğini açıklamıştı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu