Yunanistan Haber

Yunanistan İle ABD Arasında Özel Harekat Eğitim Tatbikatları Tam Gaz

Magnesia-Volos bölgesinde askeri helikopterlerin katılımıyla Yunanistan ile ABD arasında Özel Harekat konularında ortak eğitim tatbikatı düzenlendi.

Magnesia-Volos bölgesinde askeri helikopterlerin katılımıyla Yunanistan ile ABD arasında Özel Harekat konularında ortak eğitim tatbikatı düzenlendi.

8-16 Kasım tarihleri arasında Yunanistan’ın Ege Denizi kıyısında bulunan Magnesia (Magnissia) iline bağlı Golos (Volos) kentinde konuşlu olan 32. Deniz Komando Tugayı’na bağlı Yunan Ordusu Özel Harp Komutanlığı personeli ve ABD’nin 12’nci Muharebe Havacılık Tugayı personeli tarafından Glafires köyü yakınlarındaki atış talim alanında ortak eğitim tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta ABD’nin 12’nci Muharebe Havacılık Tugayı’na ait Boeing CH-47F Chinook ve Sikorsky UH-60 Black Hawk helikopterleri kullanıldı.

Ortak eğitim sırasında, helikopterlere biniş – iniş, havadan operasyonların planlanması – yürütülmesi ve hava ikmal prosedürlerinin gösterilmesi gibi konularında eğitimler gerçekleştirildi. Bu eğitimler, helikopterlerde operasyonel hazırlık seviyesinin, savaş kabiliyetinin ve teknik bilgi alışverişinin geliştirilmesine katkıda bulunduğu belirtilirken, iki ülkenin Özel Harp alanında uzun süredir devam eden iş birliğine vurgu yapılarak, bundan sonra da taraflar arasında Özel Harekatların tasarlanması ve icrasının gerçekleştirileceği belirtiliyor.

blank

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu