Yunanistan Haber

“Yunanistan Güneydoğu Akdeniz’in Enerji Güvenliğinde Önemli Rol Oynayabilir”

Geoffrey Pyatt “Yunanistan Güneydoğu Akdeniz'in enerji güvenliği konusunda çok önemli bir rol oynayabilir” dedi.

Geoffrey Pyatt “Yunanistan Güneydoğu Akdeniz’in enerji güvenliği konusunda çok önemli bir rol oynayabilir” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Müsteşarı ve ABD’nin eski Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’a göre, Yunanistan Güneydoğu Akdeniz’in enerji güvenliği konusunda çok önemli bir rol oynayabilir.

4 ve 5 Temmuz tarihlerinde Atina’da Anayasa Meydanı’nda (Sintagma Meydanı) Grande Bretagne Otel’de 13. Atina Enerji Zirvesi gerçekleştirildi. Bu zirveye çevrimiçi katılarak konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Enerji Müsteşarı Pyatt, Yeşil Enerji geçişine yönelik Yunanistan’ın Güneydoğu Akdeniz’in enerji güvenliği konusunda çok önemli bir rol oynayabileceğini, uluslararası çabalara olumlu bir örnek olabileceğini, bunun daha geniş bölgedeki bir bağ dokusu olduğunu dile getirdi.

Pyatt, “Yunanistan, açık deniz rüzgar santrallerinin geliştirilmesinde baskın güçlerden biri olmak için enerji geçişine liderlik etme yeteneğine sahiptir. Dikey Koridor girişimi Güneydoğu Avrupa’da temiz bir hidrojen sisteminin önünü açarken, Avrupa için Yunanistan üzerinden Mısır ve Orta Doğu ile yeni enerji bağlantıları olasılığı var.

Yunan Enerji Forumu Akademik Direktörü Mihalis Mathioulakis ile çevrimiçi konuşan Pyatt, enerji geçişinin nasıl geri döndürülemez olduğunu ve Atlantik’in her iki yakasındaki siyasi gelişmelerden izole edildiğini vurguladı. Pyatt, “Bütün gezegen harekete geçmemiz için bağırıyor. Çin’e bağımlılığın azaltılması için birçok hammaddenin tedarikinin arttırılması gerekiyor. Bu doğrultuda ABD’ye yatırım yapan ve önemli bir rol üstlenebilecek Yunan şirketleri de var. Çıkarlar ortak, birçok konu olgunlaşıyor ve Avrupa, ekonomisinin ve kaderinin ABD’ninkilere bağlı olduğunun farkına varıyor. Biz büyük ticaret ortağıyız, görüşlerimiz temelde tutarlıdır ve hedefimiz işbirliğimizi genişletmek ve Çin ile rekabet etmektir. Enerji geçişinde, dünya çapında karşılık gelen faydalar sağlayacak şekilde ilerleyecek teknolojilerle uyum sağlanması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu