Yunanistan Haber

“Yunanistan, Seçimin Ertesi Günü Türkiye İle Belirli Koşullar Altında Diyaloğa Açıktır”

"Bunca aydır Türkiye, Yunan hava sahasını veya Yunan karasularını ihlal etmediği gibi, Ege'de uçuş faaliyeti bile yapmıyor."

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “Yunanistan uluslararası hukuk temelinde seçimlerin ertesi günü Türkiye ile diyaloğa açıktır” diyerek Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “SKAI 100.3” radyo programına verdiği röportajda, Yunanistan’ın uluslararası hukuka dayalı olarak ve belirli koşullar çerçevesinde seçimlerin ertesi günü Türkiye ile diyaloğa açık olduğunun altını çizdi.

Dendias özetle şunları dile getirdi: “Yunanistan, seçimin ertesi günü Türkiye ile belirli koşullar altında bu farklılık konusunda diyaloğa tamamen açıktır. Aldanmayalım uluslararası hukuk, uluslararası deniz hukuku. Yunanistan her zaman diyaloğa açık olmuştur.

Bunca aydır Türkiye, Yunan hava sahasını veya Yunan karasularını ihlal etmediği gibi, Ege’de uçuş faaliyeti bile yapmıyor. Öncelikle yukarıdan bir emir olduğu apaçıktır, tam anlamıyla yukarıdan. Zirveden gelen net bir seçim var ve bu Yunanistan’da bir jest. Yunanistan bu jesti görmezden gelmiyor. Aksine yanıt veriyor, çünkü bu jest tam da Yunanistan’ın komşusuyla ilişkilerini normalleştirebilmesi ve onunla anlaşmazlığı tartışabilmesi için koyduğu önkoşulu oluşturuyor.

Ne biz safız ne de Türkiye. Ancak seçimlerden sonra sakin bir şekilde, farklılıklarımızı çözüp çözemeyeceğimizi görmemize izin veren bir ortam yaratılması, bu çok ciddi. Bu iklim korunduğu sürece, hem Yunanlılar hem de Türkler olmak üzere iki toplumun sıcak bir olay korkusu olmadan egemen iradelerini ifade etmelerine olanak sağlamaktadır. Bu korku en azından şimdilik masadan kalktı.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu