Yunanistan Haber

Yunanistan Elektrik Faturalarında Avrupa Şampiyonu Oldu

Yunanistan’da vatandaşlar elektrik faturalarını ödemekte zorlanırken, Yunanistan elektrik fiyatında Avrupa şampiyonu oldu.

Yunanistan’da vatandaşlar elektrik faturalarını ödemekte zorlanırken, Yunanistan elektrik fiyatında Avrupa şampiyonu oldu.

Yunanistan, enerji krizinin tüm hızıyla devam ettiği ve faturaların haneleri ve işletmeleri “yakmaya” devam ettiği bir zamanda, Nisan ayında şu ana kadar Avrupa şampiyonu oldu.

Spesifik olarak, Yunanistan, Nisan ayının sonuna yaklaşık bir hafta kala, aylık ortalama 252.92 € / mWH fiyatla ilgili listenin başında yer alıyor. İkinci sırada 248,83 € / mWH ile İtalya ve 240,04 € / mWH ile Malta üçüncü sırada yer alıyor. Yunanistan için en yüksek aylık fiyat Ocak (227,3 €/mWH) ve Şubat (213,43 €/mWH) ayları oldu.

Yunanistan’da vatandaşlar, elektrik faturalarında, düzenleme maddesi tarafından aşındırılan eşi görülmemiş bir fiyat artış dalgasıyla karşı karşıya. Yüzlerce kişi, elektrik faturalarındaki ayarlama maddesinin kaldırılmasını ve bunun getirdiği ücretleri talep etmek için mahkemeye başvuruyor.

Tüketici Enstitüsü, tüm enerji şirketlerine karşı dava açıyor ve şirketlerin tüketiciler aleyhine büyük karlar elde ettiğinden şikayetçi oluyor. Aynı zamanda, tüketiciler fahiş faturaları karşılayamadığından, olan borç ödemeleri sürekli artmaya devam ediyor.

GENOP / DEH başkanı Giorgos Adamidis konuya ilişkin yaptığı açıklamada, enerji krizinin başladığı geçen Ağustos ayına göre, 70.000’i aşan taksitlendirmelerle %65’ten fazla sıçradığını belirtiyor.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu