Yunanistan Haber

Yunanistan Dışişlerinden Türkiye’ye Cevap Geldi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın mesnetsiz “Pontus” iddialarına verdiği cevaba Yunanistan Dışişleri Bakanlığından cevap geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın mesnetsiz “Pontus” iddialarına verdiği cevaba Yunanistan Dışişleri Bakanlığından cevap geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İstiklal Savaşımızın başlangıcını temsil eden bu özel günün, bazı radikal grupların tarihimize yönelik mesnetsiz “Pontus” iddiaları, Türk düşmanlığını körükleyen etkinlikleri ve Yunanistan’daki bazı siyasetçilerin tarihi gerçekleri çarpıtan açıklamaları yoluyla hedef alınmasını beyhude bir çaba olarak görüyoruz. Türk düşmanlığı kaynaklı histeriden kurtularak kendi karanlık tarihleriyle yüzleşmeye davet ediyoruz” İfadelerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcü Arnautis aracılığıyla cevap verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Giorgos Arnautis, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Yunan yetkililerin sözde “Pontus Soykırımı” gününe ilişkin bugünkü açıklamalarına ilişkin bir gazetecinin sorusuna yanıt verdi. Sözcü Arnautis şu ifadeleri kullandı:

“Bütün ülkeler tarihleriyle gurur duyuyor ve hepsi dünya kültürüne katkılarına göre değerlendiriliyor. Yunanistan da bunlardan bir tanesi. Ancak tarih, unutulmaması, silinmemesi veya tahrif edilmemesi gereken karanlık anları da gizliyor. Pontus Soykırımı şüphesiz bunlardan biridir. Ülkeler ancak tarihsel gerçekle yüzleşerek ve hatalarını kabul ederek daha iyi bir gelecek yaratmak için birlikte çalışabilirler. Böyle bir bağlamda aşırılıklara yer yoktur.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu