Yunanistan Haber

Yunanistan Demiryolu İle Ukrayna’yı Dedeağaç Limanıyla Birleştirmek İstiyor

Ukrayna'yı, Romanya-Bulgaristan üzerinden Dedeağaç limanına bağlayacak tren güzergahı pilot uygulaması başlayacak.

Ukrayna’yı, Romanya-Bulgaristan üzerinden Dedeağaç limanına bağlayacak tren güzergahı pilot uygulaması başlayacak.

Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Hristos Staikuras, Dedeağaç limanının Ukrayna ile demiryolu bağlantısının gerçekleştirilmesi için Ukrayna Devlet Bakanı Oleh Nemchinov ile Atina’da yaptığı toplantının odağında ulaştırma sektöründe Yunanistan-Ukrayna işbirliğinin genel görünümü masaya yatırıldı.

Yunanistan – Ukrayna Ekonomik, Endüstriyel, Bilimsel ve Teknik İşbirliği Bakanlıklar Arası Ortak Çalışma Grubu’nun 6. Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen toplantıya, Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kachka, Yunanistan Altyapı Genel Sekreteri Konstantinos Magulas ve Ulaştırma Genel Sekreteri İoannis Ksifaras katıldı.

Bakan Staikuras toplantıda Yunanistan’ın, Rusya-Ukrayna savaşının etkileriyle karşı karşıya kalan Ukrayna halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade ederek, engelsiz bir ithalat-ihracat döngüsünün ulaştırma ağlarıyla sorunsuz çalışması ve Avrupa Koridorlarının Ukrayna’ya kadar uzatılması amacıyla Yunanistan’ın desteğine özellikle vurgu yaptı.

Bu vesileyle Bakan Staikuras, Yunanistan’ın Ukrayna’dan Romanya ve Bulgaristan üzerinden alternatif bir rota oluşturmak amacıyla bu ülkelerle işbirliği içinde Dedeağaç limanına varacak demiryolu güzergahının bir pilot uygulamasını başlatma girişimini ayrıntılı olarak Ukraynalı konuk Bakan Nemchinov’a anlattı. Aynı zamanda Batı Balkanlar üzerinden Selanik limanına gidiş-dönüş demiryolu ile diğer alternatif hat hakkında da bilgi verdi.

Son olarak Bakan Staikuras, ticaretin sorunsuz yürümesi, gıda güvenliği ve gıda pazarları tedarik zincirinin kesintisiz işleyişi ve küresel ekonominin istikrara kavuşturulması amacıyla önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği ve Ukrayna için alternatif rotaların Yunanistan için öncelikli olduğuna vurgu yaptı.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu