
Celile Şerif Son Yolculuğuna Uğurlandı (Video-Haber)
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in tedavi gördüğü Edirne’deki hastanede 68 yaşında vefat eden değerli eşi Celile Şerif, bugün dualarla ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in tedavi gördüğü Edirne’deki hastanede 68 yaşında vefat eden değerli eşi Celile Şerif, bugün dualarla ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Merhumenin vefatı, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı derin bir üzüntüye boğdu.
Cenaze merasimi kapsamında ilk olarak merhume Celile Şerif’in Gümülcine Yenice Mahalle’deki evinde dini tören düzenlendi. Ailesi, yakınları ve sevenlerinin katıldığı evindeki törende merhume için helallik alındı ve dualar edildi.
Ardından Yenice Mahalle Mezarlığı’na nakledilen cenaze, burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazını, merhumenin eşi Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif bizzat kıldırdı.
Son yolculuğunda merhumeyi ve Şerif ailesini yalnız bırakmayan yoğun bir katılım gerçekleşti. Cenaze törenine; Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve Başkonsolosluk Erkanı başta olmak üzere, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Kaymakamı Hayrettin Buğra Güzel, Milletvekili Özgür Ferhat, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Sabık Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ahmet Hacıosman, Belediye Başkanları Caner İmam, Erdem Hüseyin, DMT Bölge Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, BTTDD Keşan Şube Başkanı Mehmet Mümin Lütfüoğlu, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Türk Birliği Başkanı Kerem Abdürrahimoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Zeynep Tevfikoğlu, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu-Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Rodop İli Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi Müdürü Sibel Mustafaoğlu, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Erol Yoluç’un yanısıra daha birçok sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri ve yoğun soydaş topluluğu katıldı.
Ayrıca cenaze törenine, İbrahim Şerif’in oğlu Dr. Safa Şerif’in Gümülcine Hastanesindeki meslektaşları bu acılı gününde aileyi yalnız bırakmadı. Ayrıca annesi Celile Şerif’in son yolculuğunda, İstanbul Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde başkan yardımcısı olan İbrahim Şerif’in büyük oğlu da Dr. Öğr. Üyesi Taha Şerif taziyeleri kabul etti.
BİRLİK Gazetesi ailesi olarak merhume Celile Şerif’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm Batı Trakya Türk Azınlığı’na başsağlığı ve sabırlar dileriz.
Cenaze töreni videosu:

