Yunanistan Haber

Yunanistan Almanya İle Silahlanmayı Görüşüyor!

Yunanistan bir yandan Amerika’dan silah alırken, diğer yandan da Almanlarla yine silahlanma konusunu görüşüyor.

Yunanistan bir yandan Amerika’dan silah alırken, diğer yandan da Almanlarla yine silahlanma konusunu görüşüyor.

Alman basını “Die Welt”, Alman silah devlerinden Kraus-Maffei-Wegman ve Rheinmetall’in Yunanistan’la silah satışı ve ortak üretimi hakkında görüşmelerin yapıldığını ile sürüyor.

Gerhard Hegman imzalı “Die Welt” gazetesinde yer alan kapsamlı ve aydınlatıcı bir haber, Alman silah devi Kraus-Maffei-Wegman’ın Leopard tanklarını Yunan Mitileneos grubundan Yunan şirketi METKA ile ortak üretme planlarına atıfta bulunuyor.

Yunan ordusu envanterinde bulunan yüzlerce eski Leopard tankının modernizasyonu veya ortak üretim olasılığı ile ilgili de görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.

Alman silah devi Kraus-Maffei-Wegman yetkilisi temel olarak METKA ile görüşmeleri doğruladı, ancak daha fazla ayrıntı vermedi. Münih merkezli silah grubundan yapılan kısa bir açıklamada ise, yapılan görüşmelerin şu an itibariyle Yunanistan’ın elinde bulunan Leopard 1A5 ve Leopard 2 ile ilgili ve yeni tankların ana çelik gövdenin Yunanistan’da üretilmesi yönünde olduğunu belirtiyor.

Ancak “Die Welt” gazetesinin haberinin bir başka bölümünde ise Kraus-Maffei-Wegman grubuna ek olarak yine Alman devi Rheinmetall’in de Yunanistan ile ilgilendiğini belirtiyor. “Düsseldorf merkezli silah grubu, Yunanistan’ın gelecek yıl yeni KF41 Lynx piyade zırhlı muharebe aracını sipariş etmesini umduğu belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere Almanya merkezli Rheinmetall tarafından üretilen KF41 Lynx zırhlı muharebe aracı Yunanistan’a getirilmişti. Devamında 20 Mayıs 2022 Cuma günü Rheinmetall firması temsilcileri tarafından Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı heyetine KF41 LYNX piyade zırhlı muharebe aracı ile ilgili sunum yapılmıştı. Bu tanıtım ve yapılan testlerin ardından 2022 yılının Nisan ayında Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, KF41 Lynx ZMA ile ilgilendiklerini duyurmuştu.

Yunan basınında bu gelişmeler ile ilgili yapılan haberlerde, kapsamlı rapor Şansölye Olaf Solz’un 27 Ekim’de Yunanistan’a yapacağı resmi ve kapsamlı ziyaret sonrası netlik kazanmasına atıfta bulunuyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu