Yunanistan Haber

Yunanistan-ABD Arasında Bir Anlaşma Daha İmzalandı

Yunanistan Hava Uzay Endüstrisi (EAB) ile ABD’nin Pensilvanya'daki Leigh Üniversitesi arasında anlaşma imzalandı.

Yunanistan Hava Uzay Endüstrisi (EAB) ile ABD’nin Pensilvanya’daki Leigh Üniversitesi arasında anlaşma imzalandı.

Yunanistan Hava Uzay Endüstrisi (EAB) ile ABD’nin Pensilvanya’daki Leigh Üniversitesi arasında eğitim, araştırma ve geliştirme ve akademik mükemmellik alanlarında işbirliğine yönelik bir Mutabakat Zaptı (MoU – Memorandum of Understanding) imzaladı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis’in öncülüğünde ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın girişimiyle Kasım 2022’de Yunanistan Akademik ve Araştırma Kurumlarıyla işbirliği yapmak amacıyla Yunanistan’ı ziyaret eden Pensilvanya’daki Lehigh Üniversitesi ABD’nin en iyi otuz üniversitesinden biri. EAB tarafından duyurulduğu üzere, yapılan bu anlaşmanın bu ziyaretin bir başarısı olduğu belirtiliyor.

Lehigh Üniversitesi, Malzeme Teknolojisi ve Mühendisliği alanında dünyanın ilk üniversitelerinden biridir. Ana faaliyetleri arasında Havacılık Mühendisliği, İnsansız Hava Araçları (İHA) geliştirme, Uzay Teknolojisi ve EAB’nin ilgi duyduğu diğer alanlar yer almaktadır.

Açıklamada, EAB’nin Lehigh Üniversitesi ile işbirliğinin, EAB’nin diğer şeylerin yanı sıra Pilot, Hava Trafik ve Havayolu Yönetimi Okullarını içerecek bir Özel Havacılık ve Uzay Üniversitesi kurma planlarının bir parçası olduğu da belirtiliyor. Duyuruda bu planın tamamen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklendiği ifade ediliyor.

Ayrıca EAB’nin, yüz milyonlarca euro değerindeki sözleşmeler yoluyla Arap ülkelerinden 1.000’den fazla öğrenciye ev sahipliği yapan uluslararası bir havacılık ve uzay çalışmaları merkezi haline gelmekte olduğu belirtiliyor.

EAB, yakın zamanda kendi finansmanıyla 20 milyon euro değerindeki 9.500 m2’lik eğitim binasını tamamlamış olup, benzer iki binanın daha inşaat süreçlerine başlamıştır.

Lehigh Üniversitesi mezunu ve Üniversitenin Uluslararası Danışma Komitesi üyesi olan EAB CEO’su Dimitrios Papakostas şunları söyledi:

“Yunan Havacılık ve Uzay Endüstrisi ile Lehigh Üniversitesi arasında, EAB’nin Havacılık ve Uzay alanında çalışmalar yapan Uluslararası bir Üniversite kurmasına olanak sağlayacak anlaşmaya varmaktan gurur duyuyorum. Mevcut programlarımızla uluslararası eğitimde başarı elde ederek, havacılık konusunda uzmanlaşmış dünyadaki sayılı üniversitelerden biri olmayı hedefliyoruz. EAB projelerle ve vizyonlarla ilerliyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu