Yunanistan Haber

Yunan Ordusu 7 At Satın Aldı, Hedef 40 At!

Yunan Ordusu ilk kez at satın aldı ve Atlı Süvari Bölüğü’n kurulması için ilk adım atıldı ve Atlı Süvari Bölüğü’nün başına da emekli bir Tuğgeneral getirildi.

Yunan Ordusu ilk kez at satın aldı ve Atlı Süvari Bölüğü’n kurulması için ilk adım atıldı ve Atlı Süvari Bölüğü’nün başına da emekli bir Tuğgeneral getirildi.

Atlı Süvari Bölüğü’nün ilerleyen zaman diliminde yeterli at sayısına ulaştığında ve personelin de Atina yakınlarında Avlona kışlasında devam eden eğitimleri tamamlandıktan sonra Yunanistan-Türkiye arasında Meriç sınır bölgesinde görev yapabilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığı ileri sürülüyor.

Başlangıçta 7 attan oluşan Atlı Süvari Bölüğü’nün geçici olarak başına getirilen Tuğgeneral Dimitrios Stergios Kapsalis, bu kararın Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros tarafından alındığını söyledi.

Yunan basınına konuşan Tuğgeneral Kapsalis, “hem 1912-13 savaşlarındaki, hem Küçük Asya savaşında hem de 1940 destanındaki zaferlerde süvarilerimizin zamansız katkısını ve zaferlerini daha genç olanlar öğrenmeli” diyor ve şöyle devam ediyor.

“7 atla başladık, hedef önümüzdeki süreçte atların sayısını 40’a çıkarmak. Bir düşünce, Evros (Meriç) sınır hattının gözetlenmesidir. At, zor yerlerde büyük bir hızla hareket etme yeteneğine sahip. Amerikalılar bugün Meksika sınırını korumak için atları kullanıyor. Hemen hemen tüm ordular ve tüm Avrupa devletleri süvarilerini özel görevler için korumuşlardır”. İfadelerini kullanıyor.

Son olarak Zırhlı Süvari Silahının tematik haftası vesilesiyle Avlona’ya giden ve gerçekleştirilen askeri törene katılan Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Haralambos Lalusis, yeni kurulan Atlı Süvari Bölüğü komutanı emekli Tuğgeneral Dimitrios Stergios Kapsalis’i eğitimlere devam ederken ziyaret etti. Komutan Lalusis, “Benden ne isterseniz, ne gerekiyorsa maddi ve manevi yapılacaktır. general söyledi. Çalışmalarınıza devam edin, ben ve Silahlı Kuvvetler yanınızdadır” dedi.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu