Yunanistan Haber

Yunan Dışişlerinden Türkiye’ye Yanıt

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı bir açıklama geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı bir açıklama geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Yunan Hükümeti, dış politika ilkeleri çerçevesinde ülkenin egemenlik ve egemenlik haklarını tereddütsüz desteklemeye devam edecektir.” İfadeleri yer alıyor.

Açıklama şu şekilde: “Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması tamamen çevresel bir konuyu siyasallaştırıyor. Çevreyi koruma konusundaki evrensel zorluk, hükümetler arasında farkındalık yaratmalı, izlenim yaratmak için kullanılmamalıdır.

Yunan Hükümeti, dış politika ilkeleri çerçevesinde ülkenin egemenlik ve egemenlik haklarını tereddütsüz desteklemeye devam edecektir.

Uluslararası hukuka ve özellikle Yunanistan’ın taraf olduğu Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesine dayanmaktadır.

İşlemsel diplomasi uygulaması ve jeopolitik çıkarlar için hibrit araçların kullanılması, Yunan dış politikasına özgü değildir.”

Hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis de konuya değindi.

Sözcü Marinakis ERT devlet televizyonunda konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi:

“Yunanistan, Uluslararası Hukuka ve deniz hukukuna dayalı egemenlik haklarımızdan geri adım atma eğiliminde olmayan bir dış politika izliyor. Burada çevresel olan bir şeyden bahsediyoruz.

Yunan hükümetinin eylemleri, çevreyi korumaya dayalı olarak planlanmış ve belirlenecektir, başka da hiçbir şey değil. Ve Türkiye ile görüşmemiz gereken tek fark MEB ve kıta sahanlığının belirlenmesidir. Umarız, dediğimiz gibi, uluslararası hukuk düzeyinde çözülür, başka bir şey değil. Buradan itibaren bunun siyasi alanda herhangi bir siyasi hareketle ilgisi olmadığını açıkça belirtiyoruz. Biz diyaloğa inanıyoruz, diyaloğu sürdürüyoruz. Bundan sonrası da saf değiliz. Her eylemi ayrı ayrı değerlendiriyoruz ve egemenlik haklarımızdan taviz verme isteğimiz yok.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu