Yunanistan Haber

Yunan Deniz Komandoları Belirledi, ABD B-52 İle Hedeflere Saldırı Gerçekleştirdi

ABD ile Yunanistan dur durak bilmeden saldırı ağırlıklı eğitim tatbikatlarına aralıksız devam ediyor.

ABD ile Yunanistan dur durak bilmeden saldırı ağırlıklı eğitim tatbikatlarına aralıksız devam ediyor.

Yunanistan ile ABD arasındaki Askeri İşbirliği kapsamında 22 Mart 2023 Çarşamba günü Yunanistan Silahlı Kuvvetleri ile ABD’ye ait Stratejik Bombardıman Uçağı B-52’nin de katılımıyla “SPARTAN SPEAR” adı altında müşterek eğitim tatbikatı icra edildi.

Müşterek eğitim tatbikatına Yunan tarafında 2 adet Eskort Görevli F-16 Savaş Uçağı ve Yunan Ordusu Özel Harp Komutanlığı’na (DEP) bağlı 1 Müşterek Terminal Taarruz Kontrolör (JTAC) timi ortak eğitime katıldı.

Eğitim tatbikatı sırasında, GLAFİRON atış sahasında 32. Deniz Piyade Tugayı’nın JTAC ekibince gösterilen hedeflere B-52 Uçağı tarafından sanal saldırı gerçekleştirildi.

“SPARTAN SPEAR” eğitim tatbkatı, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın Yunan-ABD Askeri işbirliği eylemlerine ilişkin genel planlamasının bir parçası ve operasyonel hazırlık seviyesinin, savaş kabiliyetinin, teknik bilgi alışverişinin ve birlikte çalışabilirliğin yanı sıra iki ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin çok düzeyli askeri sinerjisinin ve uyumunun yükseltilmesini içeriyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu