Yunanistan Haber

Yanan Yolcu Gemisinde Bir Cesede Daha Ulaşıldı

Yunanistan’ın Korfu adası açıklarında yanan gemide kömürleşmiş halde olan bir cesede daha ulaşıldı.

Yunanistan’ın Korfu adası açıklarında yanan gemide kömürleşmiş halde olan bir cesede daha ulaşıldı.

18 Şubat Cuma günü Yunanistan’ın Korfu adası açıklarında yanan Euroferry Olympia yolcu gemisi limana çekildi. Gemide aranan 10 kişiden birinin cesedine daha ulaşıldı.

Yangının yeniden alevlenmemesi için geminin içindeki karbondioksit gazının düşmesiyle birlikte geminin arka kısmındaki kapak açılacak. Kapak açıldıktan sonra da ekipler daha detaylı bir arama yapma imkanına sahip olacak.

Öte yanda gemide yangının çıkış nedeni bilirkişi heyeti tarafından  geminin limana gelmesiyle birlikte araştırma soruşturma çalışmalarına başladı.

Geminin ait olduğu İtalyan Grimaldi şirketi yayınladığı açıklamada, yangının çıkmasıyla ilgili TIR taşımacılık şirketlerini sorumlu tutuyor. Sebebi ise şoförlerin gemideki kabinlerde yatmaları yerine TIR kabinlerinde yattıklarını ve bunun da uluslararası deniz taşımacılığında bir suç olduğunu ileri sürüyor.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, arama süresi boyunca kayıp yakınlarının geminin bulunduğu limana ulaşımı ve limanda konaklamaları Denizcilik Bakanlığı tarafından özenle yapılacağı belirtiliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu