Yunanistan Haber

“Türkler Ateşle Oynuyor!”

“Türkler ateşle oynuyor! Libya'daki Al-Watiya hava üssüne HİSAR-O füze sistemi konuşlandırdılar.”

Yunan basını, “Türkler ateşle oynuyor! Libya’daki Al-Watiya hava üssüne HİSAR-O füze sistemi konuşlandırdılar” başlığıyla verdiği haberde HİSAR-O füze sistemini gündemine aldı ve okuyucularına duyurdu.

Pentapostagma haber sitesi HİSAR-O füze sistemi ile ilgili haberi okuyucularıyla şu şekilde yorumlayıp paylaştı:

“Türkler ateşle oynuyor! Libya’daki Al-Watiya hava üssüne HİSAR-O füze sistemi konuşlandırdılar”

blank

“Türkler ateşle oynuyor! Libya’daki Al-Watiya hava üssüne HİSAR-O füze sistemi konuşlandırdılar. Libya’da bulunan Türk sistemlerinin sayısı bilinmiyor. Yunanistan’a karşı yeni bir kalıcı saldırı ekseni. Yunanistan kalıcı olarak çevreleniyor.

Libya, başta askeri olmak üzere birleşik bir devlet modeli inşa ederek Türkiye ile ekonomik ve kültürel bir ittifak kurmayı hedefliyor. Birkaç gün önce Libya’nın Trablus kentinin doğusundaki Al Khums limanının Türkiye tarafından 99 yıllığına kiralandığı bildirilmişti.

Türk makamları ve Libya, Akdeniz’deki limanın 99 yıllığına kiralanarak Türkiye’ye devri konusunda anlaşmaya varmıştı. Bu karar bölgedeki güç dengelerini değiştirecek ve Türkiye’nin Akdeniz’deki askeri varlığını artıracak.

Ankara, Akdeniz’in bu bölgesinde seyrüsefer güvenliğini garanti altına alma ve bölgedeki çıkarlarını korumak için stratejik bir kale oluşturma niyetini ortaya koyuyor. HİSAR-O Türklerin yerli üretim bir hava savunma füze sistemidir.

HİSAR-O, Türklerin Aselsan ve Roketsan Savunma Sanayii firmaları tarafından orta irtifa hava savunma füzesi sistemi olarak geliştirildi. 360 derece savunma kabiliyetine sahip olan hava savunma sistemi, en az dokuz farklı hedefi aynı anda angaje edip vurabiliyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu