Yunanistan Haber

Türkiye’deki Seçimler Yunanistan’ı “Alarm” Durumuna Geçirdi

Türkiye'deki seçimler için Yunanistan Emniyet Teşkilatı’nda artırılmış gözetim tedbirleri ve bilgi ağı aktivasyonu ile sürekli bir alarm başlatıldı.

Türkiye’deki seçimler için Yunanistan Emniyet Teşkilatı’nda artırılmış gözetim tedbirleri ve bilgi ağı aktivasyonu ile sürekli bir alarm başlatıldı.

Almanya’da yaşanan kanlı olaydan sonra Atina’da Yunanistan Emniyet Teşkilatı karargahında üst düzey yetkililerin toplantıları hafta boyunca ve özellikle aralıksız devam etti. Yunan makamları, olası yaşanabilecek durumları önleyebilecek veya olağanüstü ve şiddet içeren olaylarla başa çıkabilecek her türlü aracı devreye soktu.

İlk alınan önlemlerde Atina’daki Türk Büyükelçiliği çevresinde ve güvenlik kordonu içinde olacak Türkiye temsilcilikleri ve çıkarına yönelik hedefler çevresinde devriyeler ve ek nöbetler artırıldı.

Kuzey Yunanistan bölgesinde önlemler daha da sıkı biçimde. Polis ekipleri, gözleri bölgede yaşayan ve faaliyet gösteren belirli kişiler üzerinde olduğu ve günlerdir tetikte bekledikleri ileri sürülüyor.

Selanik Başkonsolosluğu başta olmak üzere Gümülcine Başkonsolosluğu önünde nöbet tutan personele takviye yapıldı. Polis Akademilerinde eğitim gören öğrenci polisler görevlendirildi ve adeta Başkonsoloslukların çevresinde kuş uçurtulmuyor.

Terörle mücadele ve güvenlik, yetkililerin gözü ve kulağı Türkiye seçimlerinin sonuçlarını izleyecek olanların toplanacağı noktalara çevrildi.

Öte yandan Meriç (Evros) sınırında 4. Kolordu’ya bağlı askeri birlikler yüksek alarm seviyesinde sınır bölgelerinde personel ve araçlarla devriyeleri arttırmış durumda.

Son olarak Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) Batı Trakya başta olmak üzere Ege’deki adalarda gözetimleri arttırdığı ileri sürülüyor.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu