Batı Trakya Haber

Türkiye Dışişleri: “Yeni İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’yı Tebrik Ediyoruz”

“Yoğun katılım sağlandığını gördüğümüz seçimleri kazanan yeni İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’yı tebrik ediyoruz."

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yeni seçilen İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa için tebrik mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Müftü Ahmet Mete’nin ölümünün ardından, “Yoğun katılım sağlandığını gördüğümüz seçimleri kazanan yeni İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’yı tebrik ediyor, Batı Trakya Türk Azınlığının (BTTA) hak ve özgürlüklerinin korunması ve ileri götürülmesine yönelik yapacağı çalışmalarda kendisine başarılar diliyoruz. Seçimin, azınlığın iradesini yansıtacak şekilde düzenlenmesi için tüm baskılara rağmen yoğun gayret gösteren BTTA Danışma Kurulu’nun çabalarını da takdirle karşılıyoruz. Bu vesileyle, Yunanistan’ın BTTA’nın Lozan Barış Antlaşması başta olmak üzere uluslararası anlaşmalarla ve uluslararası insan hakları normlarıyla güvence altına alınan dini hak ve özgürlüklerine ve bu çerçevede BTTA’nın iradesine saygı göstermesini bekliyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da, BTTA’nın hak ve özgürlüklerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi.

Telefonla aradı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Trakya’da, vefat eden İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yerine seçilen Mustafa Trampa’yı telefonla arayarak kutladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Çavuşoğlu, Trampa ile tebrik amaçlı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da Trampa’yı tebrik ederek, “Batı Trakya’daki soydaşlarımız tarafından bugün yüksek katılımla seçilen yeni İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’yı tebrik ediyorum. Yunanistan’ın, Türk azınlığın iradesine saygı göstermesini bekliyoruz. Tüm soydaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin her zaman takipçisi olacağız” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu