Yunanistan Haber

“Türk Savunma Sanayisi Patlama Yaşıyor, Bizim İçin Ciddi Endişe Olmalı”

Yunan basınında yer alan bir haberde, Polonya’nın Türkiye’den Türk KHAN balistik füzelerini satın almak istediği ileri sürülüyor.

Yunan basını Türkiye’nin Savunma Sanayi alanında gelişmeleri yakından takip ediyor. Yunan basınında yer alan bir haberde, Polonya’nın Türkiye’den Türk KHAN balistik füzeleri satın almak istediği ileri sürülüyor.

Konuya ilişkin basında yer alan haberlerde, “Türk Savunma Sanayisi Doğu Avrupa’da patlama yaşıyor ve bu Yunanistan’da bizim için ciddi bir endişe olmalı.” İfadelerine yer veriliyor.

Haberde özetle şu ifadeler kullanılıyor:

“Polonya ordusu Türk KHAN balistik füzelerini satın almak istiyor. Bu da, Amerikan HIMARS füze rampaları ve Güney Kore Chunmoo rampalarının yanında, Polonya’da bir CMRS füze sisteminin daha (sunumda MBRL KHAN sistemi olarak anılıyor) görüneceği anlamına gelir.

Polonya Silahlı Kuvvetleri Planlama ve Eğitim Konseyi Başkanı General Cezary Janowski’nin Savunma Komitesi toplantısında yaptığı sunum. Tüm süreç, sunumda “MBRL (Çok Namlulu Roketatar Sistemi) KHAN” olarak tanımlanan başka bir sistemle değiştirilecek olan mevcut WR-40 Langusta füze sistemini içeriyor. Bu nedenle, Polonya ordusunun Langust’u Türk MBRL KHAN füze sistemi ile değiştirme önerisi şaşırtıcı.

KHAN füzesi, Türk savunma sanayisi tarafından Rus İskender veya ABD ATACMS’nin fonksiyonel muadili olmak üzere geliştirilmiş balistik bir sistemdir. KHAN füzesi 2,5 ton ağırlığa, 610 mm kalibreye ve 8 metre uzunluğa sahip. 280 km menzili olan ve 470 km ağırlığında bir savaş başlığı taşıyor. KHAN’ın ve muhtemelen konuşlandırılabilir savaş başlığının gerçek menzili çok daha uzundur.

KHAN füzelerinin özelliği, Polonyalı uzman Przemysław Juraszek tarafından daha ayrıntılı olarak açıklanmaktadır: “KHAN füzesinin yaratılış tarihi Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracına benzer, çünkü burada da Türkiye başlangıçta yurt dışından balistik füze almak istedi, ancak Batı ülkeleri ona satmayı reddetti. Bu yüzden Türkler kendileri tasarladı ve ilk deneme atışı 2017’de gerçekleşti.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu