Yunanistan Haber

“Türk Ordusu Yunanistan’ın Bir Karış Toprağına Saldırırsa Sonu Tripoliçe’deki Kaderi Paylaşmak Olacaktır”

Pavlopulos: “Eğer Türk ordusu Yunanistan'ın bir karış toprağına saldırırsa, sonu Tripoliçe'deki Türk hanedanları ile aynı kaderi paylaşmak olacaktır.” Dedi.

Yunanistan eski Cumhurbaşkanı Pavlopulos Türkiye’ye yönelik oldukça sert konuştu. Pavlopulos: “Eğer Türk ordusu Yunanistan’ın bir karış toprağına saldırırsa, sonu Tripoliçe’deki Türk hanedanları ile aynı kaderi paylaşmak olacaktır.” Dedi.

Yunanistan eski Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos Mora’da Tripoliçe’nin düşüşünün 201. yıl dönümü anma törenleri vesilesiyle katıldığı törende yaptığı açıklamada Türkiye’yi, 23 Eylül 1821 tarihinde Tripoliçe’de gerçekleştirilen katliamı tekrarlamakla tehdit etti. Pavlopulos, “Eğer Türk ordusu Yunanistan’ın bir karış toprağına saldırırsa, sonu Tripoliçe’deki Türk hanedanları ile aynı kaderi paylaşmak olacaktır.” Dedi.

Pavlopulos şunları dile getirdi:

“Tripoliçe’deki aynı kaderi paylaşmak olacaktır”

blank

“Tripoliçe’nin düşüşünden alınan tarihi dersler, özellikle bugün, vatanımız ve aynı zamanda azap dolu Kıbrıs’a yönelik Türkiye’nin yaygın olarak gemsiz dizginsiz provokasyonuyla tekrar yüzleşmek zorunda kalıyoruz. Bu, Pontus Helenizminin ve Küçük Asya Helenizminin Soykırımlarının Türk vahşetinin doğrudan bir devamıdır.

“Recep Tayyip Erdoğan’ın Tripoliçe’nin düşüşüne ilişkin eşi benzeri görülmemiş açıklamalarının zamanlamasının, Türkiye’yi bilgilendirme görevimizi yüklediğini düşünüyorum.

Birincisi, eğer Türk ordusu Yunanistan’ın bir karış toprağına saldırırsa, hatta ulusal egemenliğimizin bir tek antenine bile olsa, sonu Tripoliçe’deki Türk hanedanları ile aynı kaderi paylaşmak olacaktır.

İkincisi, bir bütün olarak Helenizm için 1821 Ulusal Ayaklanması, azap dolu Kıbrıs’ta Türk işgalci birlikleri ve Türk yerleşimciler kaldığı sürece devam ediyor ve devam edecek. Yani, Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü ve tam egemenliği tamamen sağlanıncaya kadar devam edecektir”.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu