Batı Trakya Haber

Türk Azınlığın Etkinliğini Basan Altın Şafakçıların Davası Bir Kez Daha Ertelendi

Dün 17 Ekim Pazartesi günü Atina’da görüşülmesi beklenen dava, sanıklardan birinin avukatının talebi üzerine 14 Aralık tarihine ertelendi.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesinin 2016 yılında Atina’da düzenledikleri etkinliği basan Altın Şafak Partisinin dört milletvekili aleyhinde açılan dava bir kez daha ertelendi.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesinin 2016 yılında Atina’da düzenledikleri etkinliği basan Altın Şafak Partisinin dört milletvekili aleyhinde açılan dava bir kez daha ertelendi. Dün 17 Ekim Pazartesi günü Atina’da görüşülmesi beklenen dava, sanıklardan birinin avukatının talebi üzerine 14 Aralık tarihine ertelendi.

12 Aralık 2016’da, DEB Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi’nin Atina’da düzenledikleri etkinliği basan Altın Şafak Partisi’nin dört milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. 21 Aralık 2021 tarihinde yapılan duruşma 1 Nisan 2022 tarihine ertelenmiş daha sonra tekrar 17 Ekim 2022 tarihine ertelenmişti.

DEB Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’un müşteki sıfatıyla katıldığı ve Avukat Ahmet Kara tarafından temsil edildiği Atina’daki duruşmaya DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı ve DEB Partisi MYK üyesi Ozan Ahmetoğlu, Helsinki İzleme Komitesi Direktörü Panayotis Dimitras, Azınlık Hakları Grubu temsilcisi Nafsika Papanikolatu, eski milletvekili ve İnsan Hakları Genel Sekreteri Maria Yanakaki katıldı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu