Yunanistan Haber

“Tüm Yunan Karasularını Acilen 12 Mile Çıkarmalıyız”

"İHA'larımızı bile uçuramıyoruz. Birleşmiş Milletler'e ve uluslararası toplumlara elektronik yollara başvuracağımızı bildiremiyoruz. Türk savaş uçakları bizim topraklarımızın üzerinde dolaşırken hiçbir şey yapamıyoruz."

Yunanistan’ın eski SİRİZA Partisi hükümeti Dışişleri Bakanı Nikos Kocias Miçotakis hükümetini suçladı ve “Türkiye’ye karşı hiçbir şey yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’da muhalefet, Miçotakis hükümetinin Türkiye’ye karşı diplomaside içeride ve dışarıda başarısız olduğunu ileri sürerek, Türkiye’nin hareketlerine karşı hiçbir şey yapamadıkları konusunda suçladı. Kocias, “İHA’larımızı bile uçuramıyoruz. Türk savaş uçakları bizim topraklarımızın üzerinde dolaşırken hiçbir şey yapamıyoruz” dedi.

Türkiye’nin saldırgan bir tutum içinde olduğunu iddia eden Eski Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, hükümeti Türkiye’ye karşı hiçbir şey yapamadıkları konusunda suçladı.

Kocias Miçotakis hükümetini eleştirisinde, “İHA’larımızı bile uçuramıyoruz. Birleşmiş Milletler’e ve uluslararası toplumlara elektronik yollara başvuracağımızı bildiremiyoruz. Türk savaş uçakları bizim topraklarımızın üzerinde dolaşırken hiçbir şey yapamıyoruz” dedi.

Kıbrıs konusunda ise Kocias, Yunanistan’ı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yanında olmadığı konusunda da eleştirilerde bulundu. Kocias, karasuları konusunda ise “Yalnızca Girit çevresinde değil; tüm Yunan karasularını acilen 12 mile çıkarmalıyız” sözlerine yer verdi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu