Yunanistan Haber

“Trakya’da (Batı) Fransız Askeri Varlığından Muazzam Mutluluk Duyuyorum”

6 Ülkenin katılımıyla «OLYMPIC COOPERATION–23» askeri tatbikatının son aşaması 24 Kasım Cuma günü İskeçe’de gerçekleştirildi.

6 Ülkenin katılımıyla «OLYMPIC COOPERATION–23» askeri tatbikatının son aşaması 24 Kasım Cuma günü İskeçe’de gerçekleştirildi.

13-24 Kasım tarihleri arasında İskeçe Kayalar tatbikat eğitim atış alanında gerçekleştirilen tatbikatta tanklar, TOMA, Apache ve Kiowa Warrior helikopterleri katıldı.

İskeçe’deki tatbikat, taktik düzeyde savunma ve saldırı operasyonlarının senaryolarını içeriyordu; bu senaryolar, gerçek mermilerle atışların uygulanması ve Taktik Angajman Simülasyon Sistemlerinin kullanılmasıyla sonuçlandı.

Yunan Leopard 2, Amerikan Abrams ve Fransız Leclerc tanklarının atışlarının yanı sıra Stefanovikio’da bulunan 1. Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı’ndan  Apache ve Kiowa Warrior helikopterlerinden yapılan atışlarla, “Olimpik İşbirliği – 23” tatbikatı İskeçe Kayalar tatbikat eğitim atış alanında tamamlandı.

Tatbikata Yunanistan, ABD, Fransa, Güney Kıbrıs, Bulgaristan ve Gürcistan’dan kara kuvvetleri ile Mısır, Arnavutluk, Ermenistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Hindistan, Romanya ve Suudi Arabistan’dan gözlemciler katıldı. Tatbikatı Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Angelos Hudeludis ve 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Dimokritos Konstantakos birlikte izledi.

Tatbikatın son aşamasını izlemeye Fransa Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Guillaume Du Breil De Pontbriand, FR 7’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Phillipe Le Carff, 35 FR Alayı d’ Infanterie Komutanı Albay Phillipe Le Duc, MND-SE COM Komutanı Tümgeneral Dorin Toma, MND-SE DCOM Komutanı Tuğgeneral Loic Girard, İtalyan Tugayı Temsilcisi GARIBALDI Albay Antonio Merenda, Fransa’nın Atina’daki Savunma Ataşesi Komutan Olivier Madiot, ABD’nin Atina’daki Askeri Ataşesi Albay Nathan Mann, Mısır’ın Atina’daki Savunma Ataşesi Albay Magdy Mohamad Ibrahim Radwan, Hindistan Savunma Ataşesi Albay Vijayant Singh, ODC-gr Tuğgeneral Casey Luskin, AST-GR Paul Kalbos, ASG-BALKAN Albay Terry Saul ve Fransa Büyükelçiliği Müsteşarı Christian Fatras katıldı.

Bu tatbikatın en önemli gelişmelerinden biri, Fransızların tatbikata ilk kez askeri personel ve 4 Leclerc tipi muharebe tankının yanı sıra 19 adet VBCI tipi zırhlı muharebe aracıyla katılmasıydı. Fransa’ya ait gemiyle Dedeağaç’a getirilen askeri araçlar karayoluyla İskeçe’ye taşındı. 4 adet Abrams tankı ise İskeçe’de konuşlu olarak bulunmaya devam ediyor.

Yunan, Amerikan ve Fransız kuvvetleri ilk kez Yunanistan topraklarında birlikte (saldırı senaryolu) askeri tatbikat yaptı. Son olarak Kayalardaki (Petrohori) atış tatbikat alanı, yakın zaman önce NATO’nun planlamasına dahil edildi.

Tatbikatın son aşamasını izlemek üzere tatbikat alanındaki törene Fransa’nın Atina Büyükelçisi Laurence Auer ile birlikte katılan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ve şunları dile getirdi:

“Birinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Trakya’da (Batı) Fransız askeri varlığından muazzam mutluluk duyuyorum”

blank

“Karşı karşıya olduğumuz tehditler karmaşık, revizyonizm yeniden baş kaldırdı ve hiçbir ülke tüm tehditleri tek başına karşılayamaz.

Ayrıca, Birinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Trakya’da (Batı) ve Yunanistan’ın kuzeyindeki büyük ve benzeri görülmemiş Fransız askeri varlığından duyduğum muazzam kişisel memnuniyetin altını çizmek istiyorum.

Bu, önceki Miçotakis hükümetinin Dışişleri Bakanı olarak imzamı taşıyan Stratejik İlişkiler Anlaşması’nın sonucudur. Bakanlar, imzaladıkları anlaşmaların olumlu sonuçlarını uygulamada görme mutluluğunu nadiren yaşıyorlar.”

VİDEO İZLE:

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu