Yunanistan Haber

TOW 2B Aero RF Tanksavar Füzesi Alımı Onaylandı

Yunanistan düğmeye bastı ve TOW 2B Aero RF tanksavar füzelerinin tedarikine hız kazandırmak üzere harekete geçti.

Yunanistan anakara ve adalarda tanksavar savunmasının güçlendirilmesi için düğmeye bastı ve TOW 2B Aero RF tanksavar füzelerinin tedarikine hız kazandırmak üzere harekete geçti.

Milli Güvenlik Hükümet Konseyi’nin (KİSEA) son toplantısında Meriç (Evros) bölgesi başta olmak üzere, adalarda Kara Kuvvetleri piyade birliklerinin güçlendirilmesi amacıyla gelişmiş TOW 2B Aero RF tanksavar füzelerinin sistemlerin satın alınması onaylandı.

Yunanistan Silahlı Kuvvetler cephaneliğe yaklaşık 150 adet TOW 2B Aero RF (BGM-71F-3-RF) sistemi dahil olacak ve bu sayı daha önce Parlamentoda değişik partilerin Milletvekillerinden oluşan Silahlanma Komisyonu tarafından onaylanmıştı.

150 adet TOW 2B Aero RF sisteminin toplam maliyeti 15 milyon euroyu buluyor. Raytheon Missiles and Defense’nin TOW 2B Aero RF’si önceki versiyona göre seviyesi yükseltilerek 4.500 metreye kadar menzil ve üstün operasyonel etkinlik sunuyor.

TOW 2B Aero RF sisteminin yeni versiyonu, kablosuz ve şifreli kontrole izin vererek, özellikle zorlu arazilerde parazite karşı dayanıklılık ve daha fazla esneklik sağlıyor. TOW 2B Aero RF sistemi deniz hedeflerine karşı da etkili bir şekilde kullanılarak Ege adalarının savunmasını güçlendireceğine vurgu yapılıyor.

Kara Kuvvetlerinde halihazırda M901 ITV araçlarıyla taşınan 360 adet yükseltilmiş TOW 2 fırlatıcı mevcut. Rus Kornetleri ve Apache saldırı helikopterlerinin fırlattığı Hellfire roketleriyle birlikte silah deposunu güçlü kılıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu