Yunanistan Haber

Theodorikakos Meriç Sınırını Teftiş Etti

Vatandaşı Koruma Bakanı Theodorikakos, Meriç ilindeki polis, ordu ve sınır muhafız birimleri ile görüştü. 5 adet yeni zırhlı aracı teslim etti.

Vatandaşı Koruma Bakanı Theodorikakos, Meriç ilindeki polis, ordu ve sınır muhafız birimleri ile görüştü. 5 adet yeni zırhlı aracı teslim etti.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, sınırları koruma programı “Akritas” projesi ile ilgili çalışmaları yerinde incelemek üzere Meriç (Evros) sınırına geldi.

Theodorikakos, Meriç’teki sınır bölgesini ziyareti sırasında, düzensiz göçmenlere karşı ülkesinin aldığı tedbirlere ilişkin açıklamada bulundu.

Theodorikakos, Türkiye ile kara sınırının bulunduğu Meriç bölgesinde düzensiz göçmenlerin geçişini engellemek amacıyla örülen 40 kilometre uzunluğundaki çelik çitlere 140 kilometre daha ilave yapılacağını bildirdi. Meriç ilindeki polis, ordu ve sınır muhafız birimleri ile görüştü. Sınır güvenliğinin arttırılması için “Akritas” projesinin yürütüldüğünü ve bu çerçeve sınırdaki metal çitin uzatılması, 250 yeni sınır koruma muhafızının görevlendirilmesi ve elektronik takip olanaklarının geliştirilmesinin planlandığını söyledi.

“Akritas” projesi ile güçlü bir milli birlik mesajı verildiğini söyleyen Theodorikakos, “Yunanlılar olarak ulusal haklarımız, uluslararası sorumluluklarımız ve insan sağlığı için birlik ve beraberlik içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında ayrıca “Akritas” projesi kapsamında 5 adet zırhlı araç Ferecik’teki (Feres) güvenlik birimlerine teslim edildi.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu