Yunanistan Haber

SPIKE NLOS ve SPIKE ER2 Füzelerin İmzası Atina’da Atılıyor

Yunanistan Savunma Bakanlığı raflarında “dondurulmuş” olarak duran SPIKE NLOS ve SPIKE ER2 hassas güdümlü füzelerin imzası Atina’da atılıyor.

İsrailli Amir Eşel, SPIKE NLOS ve SPIKE ER2 hassas güdümlü füzelerin alımı konusunu kapatmak amacıyla 30 Kasım Çarşamba günü Atina’ya geldi.

İsrail Hava Kuvvetleri eski Komutanı şu an Savunma Bakanlığı müdürü olarak görev yapan Amir Eşel, bir yıldan bu yana Yunanistan Savunma Bakanlığı raflarında “dondurulmuş” olarak duran SPIKE NLOS ve SPIKE ER2 hassas güdümlü füzelerin alımı konusunu kapatmak amacıyla 30 Kasım Çarşamba günü Atina’ya geldi.

İsrailli Amir Eşel, önce Nikos Panagiotopulos, ardından Yunanistan Savunma Teçhizatı ve Yatırımları Genel Müdürü Aristidis Aleksopulos ile görüştü. Toplantıya Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ve İsrail’in Atina Büyükelçisi Noam Katz katıldı.

Taraflar, Yunanistan Kara Kuvvetleri’nin ihtiyaçları için teknolojik olarak gelişmiş SPIKE NLOS hassas füzeleri ve ek olarak Donanma için 8 adet olmak üzere toplamda 27 adet sistemin tedariki için sözleşme imzalaması bekleniyor.

Yunanistan’daki yetkili kaynaklara göre, yakın gelecekte bu sistemlerin uçuşa elverişlilik sertifikası alması ve Apache AH-64A Taarruz Helikopterlerinin yükseltilmesi gerekeceğinden, Kara Kuvvetleri Havacılık Birimleri tarafından SPIKE NLOS hassas füzelerin kullanılmasına yönelik yeni sözleşmelerin yapılacağı belirtiliyor. Aynı kaynaklara göre imzalanacak sözleşmenin 335 milyon euro’ya ulaşacağını ve bu paranın hazır olduğu ifade ediliyor.

335 milyon euro’dan 280 milyon euro Meriç (Evros) ve Ege adalarındaki Kara Kuvvetleri Birimlerine ve geri kalan 55 milyon da sekiz sistemle Donanmaya ait gambotlara yönelik olacağı belirtiliyor.

Son olarak, Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerini gözetlemek için kiraladığı İnsansız Hava Araçlarının silahlı versiyonu olan İsrail’e ait SİHA HERON TP’ye Atina’nın ilgisinin bugün masaya yatırılması bekleniyor.

Atina ve Tel Aviv, İnsansız Hava Araçları alanında yakın bir işbirliğine sahipler. Geçen yazdan bu yana Yunan adalarında “düşman” İHA’larına karşı kalkan görevi gören yenilikçi bir sistem kuruldu.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu