Yunanistan Haber

Silahların Taşındığı Dedeağaç Limanında Çalışmak İstemeyince Tehdit Edildiler

ABD ve NATO tanklarını ve mühimmatı taşıyan trenlere teknik destek vermeyi reddedince işinden atılacağı tehdidi ile karşılaştı. Selanik’te işçi sendikaları ayaklandı.

ABD ve NATO tanklarını ve mühimmatı taşıyan trenlere teknik destek vermeyi reddedince işinden atılacağı tehdidi ile karşılaştı. Selanik’te işçi sendikaları ayaklandı.

Yunanistan’da TRAINOSE demir yolları şirketi, Dedeağaç limanından Romanya ve Polonya’ya NATO tanklarını taşıyan tren ve vagonların hazırlanmasına yönelik teknik destek vermek üzere Selanik makine dairesinden bir ekibi geçici olarak Dedeağaç’a göndermek istedi. Ancak Selanik makine dairesine ait ekip Dedeağaç’a gitmeyi reddetti. Bunun üzerine TRAINOSE demir yolları şirketi karşı çıkan çalışanları işlerine son vermekle tehdit ettiği belirtiliyor.

Yaklaşık iki haftadır  TRAINOSE demir yolları şirketi tarafından Selanik makine dairesi çalışanlarına Dedeağaç’a gitmeleri için baskı yapıldığı ileri sürülüyor.

TRAINOSE demir yolları şirketi Cumartesi günü Dedeağaç’a gitmesi için bir elektrik teknisyenin yola çıkmasını emrettiğini, ancak elektrik teknisyeninin buna karşın cevabı, “Demiryolu işçileri, Ukrayna’nın etrafına NATO mühimmatını taşımak için kullanılamaz ve savaş makinelerinin sevkiyatında suç ortağı olamazlar” dediği belirtiliyor.

Elektrik teknisyeninin bu cevabı üzerine TRAINOSE demir yolları şirketi Selanik makine dairesi müdürü, “trenlerin ne taşıdığı çalışanları ilgilendirmez, bu bir iştir ve ne taşıdığını umursamadan düzgün bir şekilde herkesin çalışması gerekmektedir” cevabını verdiği belirtiliyor.

Yaşanan bu olay üzerine Selanik’te değişik alanlarda faaliyet gösteren yaklaşık 20 işçi sendikası, işçilere yönelik bu tutum ve davranışından dolayı TRAINOSE demir yolları şirketini protesto ederek, Selanik’teki tüm işçi sendikalarını, NATO askeri teçhizatının taşınmasına rıza göstermeyi reddeden işçilere yönelik tehditleri durdurmak için destek vermeye çağırdı.

Sendikalar yazılı açıklamada, “Ukrayna’da halkların aleyhine yapılan çatışmalara ve birilerinin kar amacı güden bu olup bitenlere ülkemizin karışması söz konusu olamaz. Özellikle, Amerikan-NATO silah depolarının komşu ülkelere sevkiyatı için ülkemizin demiryolu vagonlarının kullanılmamasını talep ediyoruz. Bu günlerde Dedeağaç limanından NATO tanklarını taşıyan makinelerin teknik tedarikine katılmayı reddeden TRAINOSE şirketi çalışanlarına yönelik yapılan istihdam tehditlerini halka şikayet ediyoruz. Savaş makinelerinin ülkemizin topraklarından geçişine suç ortağı olmayacağız.” İfadelerine yer veriliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu