Yunanistan Haber

“Seyir Füzesini Bana Mı Atmak İstedi, Yoksa Başka Bir Niyeti Mi Vardı?”

"Yunanistan Başbakanından birkaç yüz metre mesafede bir yeri seyir füzesiyle vurmak için hasta olmanız gerekir."

“Yunanistan Başbakanından birkaç yüz metre mesafede bir yeri seyir füzesiyle vurmak için hasta olmanız gerekir.”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, bir Fransız televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in ziyareti sırasında Rusya’nın Odessa’ya düzenlediği füze saldırısına değinerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında şunları söyledi: “Yunanistan Başbakanından birkaç yüz metre mesafede bir yeri seyir füzesiyle vurmak için hasta olmanız gerekir.”

Fransız televizyon kanalı BFM’den bir gazeteci Ukrayna Cumhurbaşkanına şu soruyu sordu: “Geçen hafta Odessa’da Yunanistan Başbakanının yanındayken sizden birkaç yüz metre uzakta bir füze saldırısı gerçekleşti. Putin’in seni öldürmeye çalıştığını mı düşünüyorsun?’

Buna cevaben Başkan Zelensky şunları söyledi: “Bana mı atmak istedi yoksa başka bir niyeti mi vardı? Bugün bunun bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten utanç verici olan şey, Rusya’ya karşı savaştayız ve başka bir ülkenin, yani AB üyesi bir ülkenin liderini hoş karşıladığımızda, tehlikeli olabilecek bir şeye kalkışıp, bir seyir füzesiyle saldırmanızdır. Bu saldırı bir liderin birkaç yüz metre yakınındaysa gerçekten hasta olduğunuzu düşünüyorum.

Bana Putin’in amaçlarının ne olduğu sorusunu sorduğunuzda onun gerçek dünyayla bağını kaybetmiş biri olduğunu düşünüyorum. Onun amacının Ukrayna’yı ve Ukrayna’da yaşayan her şeyi her ne şekilde olursa olsun yok etmek olduğuna inanıyorum.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu